Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

1+2+25+1+1…

…var antalet cyklister jag mötte på kvällens runda.

Växjö vaknar från sin mångåriga dvala. Från att ha varit en cykelöken är den numera beströsslad med cyklister. De har släppts ned som saltflingor sådär kockelegant från höjd och fördelat sig över grannskapet. Fjärran är den tid när man var ensam i skogen och sällan i sällskap på vägen.

Och inte behöver man förklara sig längre när man säger att man gillar tvåhjulingar utan motor. O tider o seder.

Nu är vi många. Det var tydligt denna afton.

Solen sänker sig över cykelturen
Solen sänker sig över cykelturen

Redan på väg ut ur stan förbi Sandsbro mötte jag de första. Sen kom det en rejäl skock Ride of Hope-åkare i trakterna av Åryd. Sen ytterligare några här och var.

Annons

I min fil var det dock tomt. Jag harvade på så gott jag nu förmår. 63,5 km på 2.05 blev det till slut. Mot slutet brann kvällshimlen.

/ J – oförbicyklad

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.