Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Livet som cycloholic

Rapport från Schweizvistelsen

Velodromen

Som ni har väntat, här kommer den! En rapport från helgens verksamhet. I söndags fick jag skjuts till Arlanda för att åka till Grenchen i Schweiz och kika lite på BMC-cyklarna i rent arbetssyfte och var där på uppdrag av Cycling plus. Flög först till Berlin där jag fick lov att vänta lite innan nästa flyg skulle ta mig till Zürich. Tog en buss in till Berlin och gick runt och kikade lite. Sen kom jag så småningom till Schweiz och på måndag morgon var det hotellfrulle innan en buss tog oss till Velodrome Suisse där BMC, Bergamont och Stromer hade ett event för att visa upp 2014 års nyheter mm. Blev lite powerpoint, klämma och känna på cyklarna innan de bjöd på en rundvandring i fabriken som ligger ett stenkast från velodromen.I den fabriken tillverkas bara en modell, men det var häftigt att se! När vi stod i deras testrum kom det in några som ja kände igen…Kan ni gissa vilka, det var cyklister, och då jag inte har någon större koll på landsvägscyklister så måste det alltså varit mtb-cyklister…Där stod inga mindre än Julien Absalon, Ralph Näf, Lukas Flückiger och Moritz Milatz! Dom skulle senare vara med och svara på lite frågor. Det blev två möjligheter, provköra cyklar på antingen velodrom eller ute….eller se mtb-programmet och därmed träffa mtb-cyklisterna. Valet var enkelt! Efter en intervju med cyklisterna stod jag och minglade lite med dem. Dagen innan hade Julien Absalon vunnit EM guld och han tog tröjan från Moritz så dom har lyckats få minst sagt duktiga cyklister till sitt team! Kul och intressant att träffa världens bästa mtb-cyklist! Sen bar det av hemåt, via Frankfurt. En rätt så intressant “jobbresa” haha! Är ni nyfikna på cyklarna så kommer det på Cycling Plus hemsida inom kort!

Annons
Hela ligan
Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.