Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Livet som cycloholic

Första långloppet, Kolmårdsbiken

Nu är det verkligen hög tid att gå in på www.kolmardsbiken.se och anmäla sig till säsongens kanske första långlopp, Kolmårdsbiken. Jag gjorde min anmälan igår 🙂 Inte långt ifrån Norrköping ligger ett trevligt friluftsområde som fungerar som tävlingscenter. Banan brukar vara rätt blöt och lerig men sist jag pratade med en Rosa vän (Kolmårdscyklisterna är ju rosa) så hotade han med att det skulle vara mycket torrare i skogen, haha! Det är ett långlopp som bjuder på en hel del roliga stigar, några snabba gruspartier och en och annan backe. En fördel med den här tävlingen är att man kommer in och varvar på samma omårde så det är enkelt med langning och det är också mer publikvänligt än många långlopp. Bra med ett långlopp på så pass nära håll att man slipper övernattning. Åkte över dagen förra året och det funkade kanon. Jag har ju haft min ”Rosa Farbror”, Niclas Andersson från Kolmården som ja legat och krigat mot/med många gånger. Men på kolmårdsbiken får han figurera som funktionär och istället för konkurrent tar han rollen som suverän hejarklack. Jag har alltid gillat de Rosa cyklisterna, de är fö[email protected] trevliga!

Annons

Idag står det vila på schemat, vädret är kanon så det är inte omöjligt att jag tar en återhämtningssväng antingen på lille skutt eller kanske på cyclocrossen, det var längesedan!

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.