Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Livet som cycloholic

Elit-Bojkotten

Ni har säkert läst om elitcyklisternas bojkott av långlopps-SM. Om inte så tar jag det kortfattat och så som jag upplever det. Svenska cykelförbundet har än en gång klantat till det och lagt långlopps-SM samma dag som en deltävling ur Långloppscupen. Jag ledsnade på det där för längesen och har bara försökt att inte bry mig om det och istället leva med det faktum att det inte blir något långlopps-sm för min del. Eftersom det inte var klart vilka som skulle arrangera SM och när detta skulle ske så kände jag att; det där förbundet och stora delar av elitcyklandet i alla fall mountainbike är lite utav en cirkus. Jag köpte biljett till formel 1 och strax därefter kom pressmeddelandet om att det blir SM i år. wooow! Det borde vara spikat nu vilka som skall arrangera 2016. XC-cupen ska jag inte ens gå in på…. Hursomhelst har de största namnen och de som skulle kunna tippas att stå på pallen nu gjort en bojkott. Vilket med rådande situation ändå känns lite bättre för min del. Nyss kändes det lite trist att jag skulle missa SM, nu känns det lika skönt att slippa och jag är jävligt glad att jag köpte den där biljetten till Formel 1 racet nästa helg. Med risken att gå ett steg för långt… Även Hustomtarna har snappat upp det här med Boj-Kotte även om de verkar ha tolkat det lite annorlunda…

SM i XCO, som går nu på söndag verkar ändå bli bra, har hört mycket gott om banan. Nu har jag båda cyklarna i tiptopskick. Rena, fina och välsmorda med fantastiska produkter från Pedros såklart!

Annons

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.