Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Det var en konstig rubrik som kanske inte  är självklar för alla. Distriktsmästerskap i testcykel betyder det. Det blev mitt fredagsmys idag. Fredrik Swahn som har Mantra Sport i Uppsala har styrt upp och arrangerar alltså ett mästerskap där man sitter inne och tävlar. Det går alltså ut på att köra testcykel, liknande min älskade MIA. Så här gick de till; ja kom dit ungefär 20 minuter innan ja skulle få börja värma på cykeln. Bytte om till cykelkläder och gjorde mig klar för invägning. Snyta mig, kissa och allt andra viktbesparande åtgärder. Fick till en suverän invägning som faktiskt förvånade mig en del. Skruvade på mina Exustarpedaler på monarken och sen började 30 minuters uppvärmning. Första gången ja körde på den typen av monark (874) och det skiljer sig lite från MIA. Efter uppvärmningen var det dags att börja själva tävlingsmomentet. 20 minuter med målet att skapa en så hög genomsnittseffekt som möjligt. Vinner gör den som har haft högst genomsnittseffekt per kilo kroppsvikt, därav invägning. Ja gick ut lite hårt men kom på fötter och kunde genomlida alla tjugo minuter. Genom min mp3 spelare ljöd motiverande låtar med passande titlar som Be quick or be dead och Battle against time! Överlevde med nöd och näppe. Grymt kul var det. Ja tror inte ja har så stor chans mot många av de tempohjältar och triathleter som är grymt duktiga på att mala. Men som sagt en jävligt kul grej och stort tack till Fredrik för ett kul initiativ:) Fredrik berättade också att han bakat Jeppmans bananbröd från Cycling plus inte bara en utan två gånger! Han hade till och med käkat det idag som uppladdning(han körde han med). Nu blir det en lite mer avkopplad intervall i krematoriet(bastun):) ha en fortsatt trevlig fredag.

Annons
Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.