Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Livet som cycloholic

Årets fetaste nyhet!

Jag har fått vänta lite med den här feta nyheten men nu är det äntligen dags att dela med sig av det roliga! I mitten av januari drar jag ner till Engelberg i Schweitz för att delta i etapploppet Snow Epic. Det är arrangören bakom världens kanske mest kända etapplopp för mountainbike; Cape Epic som den 14:e till 18:e för första gången arrangerar ett etapplopp av denna typ i vintermiljö. Under tre dagar skall fem olika etapper avverkas och man kommer bland annat köra någon typ av parallellslalom utför en skidbacke! Hur kul låter inte det?! Just det, en fet detalj… Man tävlar såklart på fatbike!!! Det slog mig att jag behövde en fethjuling och tack vare mina suveräna sponsorer Tyresö Cykelmagasin, tidningarna jag jobbar för: Cycling plus & Allt om MTB samt självaste Corratec nere i Tyskland så blir den här resan möjlig att genomföra! Självklart ett stort tack till mina andra sponsorer som även om de inte har en lika stor medverkan just i detta arrangemang som tidigare nämnda företag ändå är en enormt stor hjälp och tillgång, utan er skulle det heller inte vara möjligt! Det kommer bli en del fatbikerelaterade inlägg framöver så att ni med största spänning och inblick kan följa uppladdningen inför racet! Hur reser man med en fatbike? Vilka däck ska jag ha? Vilket däcktryck är optimalt? Hur ser tävlingens olika etapper ut?! Frågorna är många och förhoppningsvis kommer jag lära mig svaren under resans gång! Jag kommer tävla på en Corratec Roar. Jag kommer byta lite delar på den så att jag får den precis som jag vill ha den! Uppladdningen har börjat, mössan är på och jag blickar redan ut över alperna…

Okej, lite väl varmt…
Såja, nu blev det bättre!

Följ mig (jeppman88) på instagram för snabb uppdatering med feta bilder och filmklipp!
Vill ni kika på cykeln så klickar ni här och är ni nyfikna på racet så finns det mer info på http://www.snow-epic.com/

Annons


Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.