Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Livet som cycloholic

Är du min själsfrände, kära 27.5″?

Min nya Corratec revolution är ju som ni säkert redan vet en 27.5″ eller 650b som det också kallas. Innan den här cykeln hade ja bara provat en 27.5 under några dagar för ett test till Cycling plus tidning Allt om mtb(nr2). Nu har ja testat lite mer, en vecka nere i Turkiet och så var jag ut en sväng idag på svenska stigar för första gången. Jag inledde passet med ett varv på Trollstigen, min testbana med lite stökigare och svårare partier än vad vanliga stigar oftast har att erbjuda. Jag körde inte så snabbt utan rullade mest för att se hur den uppförde sig genom lite stök. Följande har ingen vetenskaplig bakgrund utan är helt enkelt mina intryck och åsikter… 27.5 ligger ju mitt emellan 26 och 29 och så tycker ja även att egenskaperna hos cykeln är. Ja skulle säga att man har rappheten (nästan) från en 26:a men framkomlighet som en 29:a (nästan). För mig som bara når och kan skalla köksluckor som är 175 cm låga så känns 29:an i vissa situationer lite stor. Men den här upplever ja som smidig, men att man fortfarande tar sig fram bra. Genom tekniskt kluriga partier så som min rockgarden som går utför eller det dropliknande hindret på Trollstigen så upplever ja att jag har bättre kontroll. Hur det ser ut på klockan vet jag inte. Har inte kört den så hårt i skogen ännu. Hur som helst så känns det inledande väldigt bra och ja tror att det här verkligen kan bli den av de tre som passar mig bäst. Ser fram emot att testa den på tävling!

Annons

Jesper Andersson
Jesper ”Jeppman” Andersson är en elitsatsande cyklist tävlandes för Cykelhuset i Upplands Väsby med Knivsta CK som klubbtillhörighet. Helst av allt susar fram i full fart på sin mountainbike. Han är en idéspruta utan dess like och kombinationen av för mycket energi och tokiga idéer gör att han har många järn i elden. När han inte cyklar spenderar han mycket tid med att nörda ner sig i diverse intressen så som fotografering, kaffe och gud vet vad!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.