Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Då var säsongen officiellt avslutad för min del..  Det stora målet var att placera mig bra på Swe Cup och SM.

Hade inte den bästa uppladdningen med förkylningssyptom  några dagar innan men bestämde mig ändå för att köra. Jag och Peter åkte ner mor Eksjö på fredagskvällen och fick en god nattsömn på det lilla hotellet. Vaknade upp av ca 7 minusgrader och det visade sig bli en lite kallare deltävling än dom tigare som gått under hösten. Banan var plogad och snöfri men det “polerades” fram lite hala fläckar ju mer vi körde på banan. Solen kröp fram och det blev faktiskt lite lerigt och mjukt på vissa partier under tävlingen.   Arrangören gjorde dock ett riktigt bra jobb med att sanda och kratt partierna som blev för hala.

Fick starta i förstaledet efter seedningen i CX-cupen och var ut som 3-4 på första varvet, kände dock at jag fick slita ovanligt hårt för att hänga med och det visade även pulsen som låg 5-10 slag högre än normalt.  Tappade mark på dom framför och blev omkörd av ett par snabbare killar. Tankarna for omkring i huvudet om att svänga av då målet om en topp 5 placering i stort sett var helt borta..  Avvärjade tankarna och tuggade styrlinda ett par varv på en 8:e plats. Lyckades ta mig upp på 7:e platsen och kunde bita ihop på sista varvet för att gå i mål på en 7:e plats.

Tidsmässigt långt upp till pallen men inte så långt till topp 5 (13 sek) kan man vara 7:a på en dålig dag så är det väl ändå bra men varför just på ett SM??

Kollade lite pulsdata från tidigare tävlingar under hösten och jämför man med dom så låg jag 99% av tiden på över 180bpm alltså Anaerob pulszon och motsvarande tid på Cup tävlingarna har legat på ca 65-70 %

Inte så konstigt att jag kände mig däckad igår och huvudvärk idag….

Nu chillar vi ett tag och börjar fundera på målsättningarna inför 2017 🙂

Tack alla som hjälper mig, speciellt min sambo Malin som tagit hand om familjen när jag inte är hemma  samt Mamma och Pappa som alltid ställer upp när det behövs Love U guys, utan er hade det här varit bra mycket svårare att genomföra!

Annons

Alla samarbetparners som  förser mig med dom bästa produkterna på marknaden, finns på högersidan >>>>>>>

Massor av Foton tagna av Jonas finns HÄR  resultat från SM finns HÄR

30965918725_518ff0e385_k
30877720771_d4b3867e2e_k

25330230639_4bdb7cb1b9_k

30877583641_ed6342940f_k

 

 

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.