Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Zwift ny samarbetspartner till Svenska Cykelförbundet

Zwift ger nya upplevelser på cykeln året runt

Ett nytt partnerskap mellan Svenska Cykelförbundet och Zwift ska ge svenska cyklister nya möjligheter till träning och tävling året runt genom ett ”SCF-community” i Zwifts digitala värld. Samarbetet mjukstartade redan i vintras i samband med Zwift-SM för cyklister med tävlingslicens och planen är ett årligt Zwift-SM där svenska mästare ska koras.

Zwift erbjuder interaktiv cykling året om via en global plattform där motionärer möter proffs och aktiva tävlingscyklister. Man kör och umgås via träningspass och tävlingar i olika virtuella världar, för närvarande är de fem – Watopia, New York, London, Innsbruck och Richmond. Det enda som behövs är en Zwift-kompatibel trainer och en installerad mjukvara på en enhet som kan projicera världarna på dator, platta, smartphone eller tv.

“Det känns riktigt spännande att vi kan erbjuda nya tränings- och tävlingsmöjligheter till våra medlemmar, säger Leif Karlsson, Svenska Cykelförbundets generalsekreterare. Förbundet arbetar målmedvetet med att utveckla och bredda cykelsporten. Samarbetet med Zwift, som är ledande inom virtuell cykling för detta ”nya” sätt att cykla ger oss goda förutsättningar att lyckas med det arbetet.

“Jag är glad över att ingå ett formellt samarbete med SCF.” Säger Eric Min, Zwift VD och medgrundare. “Sverige har ett stort engagemang i cykling, och har fått fram några av världens främsta cyklister genom åren. Vi hoppas att vårt samarbete kan bidra till att stötta cykelsverige ytterligare och ge dem förutsättningar att kunna träna effektivt året runt”, fortsätter Eric Min.

Licensierade cyklister får tillgång till SCF:s virtuella community via sitt digitala licenskort, men det går att ansluta sig även utan tävlingslicens genom att bli medlem i SweCyclingClub, som är en nystartad instegsklubb/community för att få fler att ta steget in i föreningsidrotten.

Inom SCF:s community på Zwift kommer det bland annat erbjudas gruppträningar ledda av aktiva landslagscyklister och de kommer också att erbjudas ett officiellt supporterkit att köra i.

Annons

Zwift gör det möjligt att identifiera talangfulla och duktiga cyklister, genom loggade värden och resultat. Det är en beprövad och framgångsrik metod som flera professionella lag redan har använt sig av, till exempel CANYON//SRAM och Team Dimension Data. Något som även SCF:s förbundskapten för landsväg tycker låter intressant.

”Vi är väldigt nyfikna på möjligheten som ges att hitta alla dolda talanger som finns därute”, säger Lucas Persson, SCF förbundskapten landsväg.

Svenska Cykelförbundet fortsätter också att stötta Zwift-SM. Alla som kör Zwift kan delta i de nationella mästerskapen, men det är bara SCF-medlemmar med tävlingslicens som kommer att kunna ta hem mästerskapstitlarna. Vinnarna i herr- och damklassen får äran att bära den officiella mästerskapströjan i Zwift under de följande 12 månaderna.

Läs mer på scf.se/swe-cycling-club om Zwift och vilka erbjudanden som ingår i medlemsskapet.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Långloppssäsongen drar igång med rekordstort Lidingöloppet MTB

Close