Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Wilma Olausson i bra form inför dagens linjelopp

Klockan 09.00 inleds linjeloppen på Landsvägs-EM i Plouay och först ut på den knixiga banan är U23-damerna med Wilma Olausson, Julia Borgström och Caroline Andersson, följt av Herrar Elit med Lucas Eriksson och Kim Magnusson.

Lucas Persson tillsammans med Wilma Olausson vid EM 2019
Förbundskapten Lucas Persson har rekat banan med teamet och det är en kuperad bana med smala vägar och skarpa svängar som väntar cyklisterna, något han tror kan passa både Wilma Olausson och Lucas Erikssons åkstil.

– Wilmas placering på måndagens tempolopp tyder på att hon är stark och i bra form. Banan är knixig och kuperad med tuff utförsåkning som kräver att man tar position, och det passar Wilma. Jag tror hon har störst chans att gör något, säger Lucas Persson.

Annons
Måndagens tempolopp var Wilmas första stora tävling för i år, och även de andra landslagscyklisterna har tävlat minimalt mot en vanlig säsong. Därför är det svårt att säga något om cyklisternas insatser de kommande dagarna, menar Lucas Persson. Han tror dock att även Lucas Eriksson kan ha goda chanser att vara med i finalstriden på herrarnas linjelopp som startar klockan 12.00 – en timme efter U23-damernas målgång.

– Lucas Erikssons konkurrenter har tävlat betydligt mer än honom, men det är en bana som normalt sett passar honom bra och han borde kunna hamna på en framskjuten placering.

Normalt sett brukar herrarnas linjelopp på ett mästerskap vara runt 25 mil långt. Onsdagens linjelopp är ”bara” 18 mil. Lucas Persson flaggar därför för att herrarnas linjelopp kan bli tufft.
– Det kan bli ett hårt lopp och en stressig tävling för att vara en proffstävling.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Enduro days på makalösa Madeira

Close