Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

WILIER PUNTOROSSO TILL HUVUDSTADEN

Anrika italienska cykeltillverkaren Wilier, som först slog upp portarna för hela 112 år sedan, får nu en så kallad PuntoRosso i Handen precis söder om Stockholm centrum. PuntoRosso är Wiliers namn på sina konceptbutiker, och tidigare har Skandinaviens enda PuntoRosso varit Cykelmagneten i Falkenberg. Men från och med mitten på maj kommer alltså även stockholmarna kunna klämma på Wiliers klassiska racercyklar, i en butik som ska locka framförallt cykelmotionärer och tävlingscyklister.

”Jag vill verkligen promota cykelsport och cykelmotion, för det har gett mig själv så mycket genom åren”, säger butiksinnehavaren Johan Bernås. Detta betyder också att man inte bara kommer mötas av jättedyra lyxhojar bortom mångas räckvidd, utan butiken ska framförallt ge plats åt sådant som vanliga motionärer faktiskt kan tänka sig att köpa – förutom drömcyklar och kulturarv. Prisnivån på cyklarnas sträcker sig alltså ända från tio till över hundratusen kronor.

Johan Bernås i samspråk med Shimano.
Johan Bernås i samspråk med Shimano.

”Självklart ska det finnas cyklar på absolut toppnivå, Wilier är en premiumtillverkare. Men det jag tycker är bra med Wilier är att även cyklarna i nedre och mellansegmentet, där de flesta kanske handlar, där har vi cyklar med hög klass till bra pris som dessutom är väldigt vackra. Och det tror jag inte finns riktigt i folks medvetande här. Man vet att det är en fin cykel, man har sett dem på Giro d’Italia o Tour de France, men det är ungefär det man känner till. Och det hoppas vi kunna ändra lite på.”

Johan själv har en helt annan karriär bakom sig än inom cykelbranschen, men sina första tramptag på racercykel tog han tidigt i Jönköpings CK: ”Jag och Göran som driver Cykelmagneten i Falkenberg cyklade ihop för länge sedan, upp till junioråldern. Sedan skildes våra vägar åt, han startade cykelbutik och jag flyttade till Göteborg och studerade. Men för 10 år sedan ungefär tog jag upp cyklingen, som en slags gubb-master-senior-cyklist, och tog kontakt med Göran igen för att köpa en Wilier. Sedan kom jag till en punkt i livet när jag ville göra något annorlunda, och då dök tankarna på en butik i Stockholm upp.”

Annons

Därefter tog det ytterligare ett par år av tankar o förberedelser innan PuntoRosson skulle komma att bli verklighet. Göran Hellberg i Falkenberg stöttar i bakgrunden, då han är ansvarig för Wilier i Sverige. Wilier är ju mest känt för sina racercyklar, men man kommer erbjuda alla de cykeltyper som cyklister använder, oavsett vilket underlag cykeln ska rulla på. Vi önskar Johan lycka till inför starten, och välkomnar satsningen!

En Wilier i Ramato-lack tillhör det mest klassiska som finns i racerväg, här på en toppmodern aerohoj.
En Wilier i Ramato-lack tillhör det mest klassiska som finns i racerväg, här på en toppmodern aerohoj.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Notis: HELGENS RESULTAT I KORTHET

Close