Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Wengelin och Rissveds mästare på XC

Foto: Jesper Andersson
Foto: Jesper Andersson

I eftermiddags avgjordes SM i XCO för dam- och herrseniorer (juniorerna körde i förmiddags och om dem kan du läsa här http://178.62.59.22/cyclingplus/?p=15172). I herrseniorernas race var det Mattias Wengelin som kopplade greppet om förstaplatsen i starten. Han skapade sig en lucka på halvminuten till Calle Friberg som var närmast jagande. En snabb vurpa av Wengelin krympte avståndet till 10-15 sekunder i mitten av racet.

Det var en varm dag och trots en hyfsat oteknisk bana var det en hel del som fick problem, en del punkteringar, några vurpor samt ett och annat kedjebrott. En av favoriterna, Magnus Darvell tvingades bryta då kedjan gick av i ett tidigt skede av racet. Wengelin krigade på och på de sista två varven utökade han luckan ned till Friberg och de andra. Några minuter bakom Friberg tampades Mattias Nilsson och Axel Lindh om fjärdeplatsen, där Mattias mot slutet kunde skapa en lucka. Segrare blev Mattias Wengelin, stort grattis!
2:a Calle Friberg
3:a Mattias Nilsson
4:a Axel Lindh (segrare u23)
5:a Erik Karlsson(2:a u23)

Annons

I damernas race var det Jenny risveds som tog kommandot redan från start. Närmast jagande var Kajsa Snihs och därefter Åsa Erlandsson. En av favoriterna, Emmy Thelberg körde omkull och tvingades bryta. I loppets senare skede tog sig Angelica Edvardsson upp och förbi Åsa och passerade mål på e tredje plats.
Segrarinna blev således Jenny före Kajsa och med Angelica på en tredje plats. Imorgon avgörs veteran- och ungdomsklasserna sen på måndag väntar elemineringen.

Foto: Jesper Andersson
Foto: Jesper Andersson

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Max och Caroline svenska juniormästare i mountainbike

Close