Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Wengelin och Berglund dominerade igen

Huskvarna Mountain
Foto: Jesper Andersson
Det råder inget tvivel om att Matthias Wengelin och Ann Berglund dominerar MTB:n i Sverige i vår. I söndags tog de båda sin andra raka seger genom att med god marginal vinna Huskvarna Mountain.

Banorna hade torkat upp rätt bra och de befarade sugande banorna som vi skrev om i lördags var inte fullt så tunga som tävlingsledaren Mårten Höglund hade befarat. Men kuperingen uppe på Huskvarnaberget vid IKHP-stugan är fullt tillräcklig för att suga musten ur de flesta ändå.

Bland herrarna tog Wengelin alltså sin andra raka seger och den här gången skrevs segermarginalen till nästan 3 minuter ner till tvåan Erik Karlsson, Göteborgs CK. Frågan är om någon skall kunna matcha honom när det blir riktigt allvar nästa vecka när de två första deltävlingarna i XC Swe-Cup avgörs i Tidaholm respektive Hjo. Bakom Matthias och Erik blev det precis som vi förutspått en fight mellan Johan Andersson, Kvänum, och Stefan Carlsson, Kolmården, men den här gången drog Johan det längsta strået och tog hem den sista pallplatsen 50 sekunder före Stefan.

Annons

På damsidan ser det väldigt bra ut för IKHP:s Ann Berglund som på hemmabanorna segrade med nästan 10 minuter. Som det ser ut nu skulle det nog bara vara en hemvändande Alexandra Engen som kan hota en totaldominans i XC-cupen för Anns del.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Test SMP Evolution sadel

Close