Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Wengan och Engen snabbast på Lidingö

Som vi berättade inför helgen så uppstod det kollision i MTB-programmet den här helgen. Den första deltävlingen i Swe-Cup XC i Tidaholm respektive Hjo stod på programmet (mer om det längre ner) men det var till Lidingö som eliten samlades. I damklassen blev det en enkel seger för vår världsstjärna Alexandra Engen som är hemma i Sverige för att ladda upp inför världscupstävlingarna i Tyskland om ett par veckor. Alexandra var som väntat klart överlägsen i damklassen och vann med över 6,5 minut på den sex mil långa banan, som till stor del utnyttjar Lidingöloppets bana, men naturligtvis med en hel del tillägg. Banan är mycket snabbcyklad och går framför allt på breda grusstigar, men de korta men branta upp och nedförskörningarna hackar sönder cyklingen och gör att det krävs en hel del för att hålla tempot uppe.

Om damklassen blev en promenadseger för Alexandra var det desto tätare i herrklassen. På startlinjen fanns rutinerade cyklister som Matthias Wengelin, Emil Lindgren, Magnus Darvell, Calle Friberg och Lars Bleckur. Ganska omgående kom Matthias, Emil och Calle loss från övriga gruppen och kunde sedan hjälpas åt att undan för undan öka avståndet till de som jagade bakom. När det drog ihop sig spurt drabbades Calle av kramp och kunde inte svara när Matthias och Emil tryckte på.

För dagen var det Matthias som var den starkaste av de båda klubbkamraterna i CK Natén och i när de passerade mållinjen hade Matthias en dryg cykellängd tillgodo.

Resultat Lindingö MTB

Annons

Herrar:
1) Matthias Wengelin, CK Natén – Specialized Conceptstore, 2:05:04
2) Emil Lindgren, CK Natén, 2:05:05
3) Calle Friberg, Nordic Cycling Cannondale CK 2:05:08

Damer:
1) Alexandra Engen, Jönköpings CK, 2:23:23
2) Emmy Thelberg, Härnösands CK, 2:29:58
3) Angelica Edvardsson, Cykloteket, 2:29:58

Swe-cup XC
I avsaknad av många duktiga åkare verkar den första deltävlingen av Swe-Cup XC blivit en ganska avslagen historia. Till och med så avslagen att vi trots att det nu är över två dygn sedan den första deltävlingen avgjordes inte verkar finnas några resultat tillgängliga på internet. Från deltagare som var på plats har vi i alla fall fått reda på att Erik Karlsson, Göteborgs CK, vann lördagens herr-elitklass 51 sekunder före tvåan Axel Lindh, Härnösands CK. Vi hoppas kunna återkomma med lite mer resultat senare i veckan.

3 kommentarer

  1. Resultaten för Tidaholm ligger sen länge (lördagen? ) ute via tävlingsanmälansystemet IndTa. Kolla där vettja. Där finns konstigt nog varken Lidingö eller Hjo.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Cykla dig till ett bättre sexliv

Close