Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
NyheterPrylar

Wahoo lanserar uppdaterade Speedplay-pedaler – med effektpedaler på väg

Wahoo äger numera det ikoniska pedalmärket Speedplay, med många hängivna fans som framförallt uppskattar deras knävänliga float. Idag lanserar man uppdaterade versioner, och dessa Wahoo Speedplay kommer i fyra varianter. En femte pedal, som blir världens första pedalbaserade kraftmätare med dubbelsidig infästning, lanseras i sommar. Såhär presenterar man själva sina nya pedaler:

Wahoo är stolta över att presentera den första, stora uppdateringen av det ikoniska varumärket Speedplay sedan dess pedaler uppfanns i ett garage i Kalifornien för 31 år sedan. Speedplay-pedalerna är de enda premiumpedaler med dubbelsidig infästning designade specifikt för landsväg och triathlon där man inte förlitar sig på koncept eller teknologi från andra sporter.

Finjusteringar som gjorts till hela den nya serien har förbättrat både prestandan och hållbarheten hos Speedplay-pedalerna. De förbättrade modellerna är lägre och mer aerodynamiska än andra system och har samtidigt justerarbar float, alternativ axellängd samt den förstklassiga användarupplevelsen som Wahoos produkter är kända för.

Wahoo är också mycket glada över att presentera en femte pedal som kommer att lanseras senare i sommar. Det är den efterlängtade POWRLINK ZERO, världens första pedalbaserade kraftmätare med dubbelsidig infästning.

Den nya Wahoo Speedplay-serien inkluderar Speedplay COMP, Speedplay ZERO, Speedplay NANO, Speedplay AERO och Wahoo POWRLINK ZERO. Speedplay-serien inkluderar två olika typer av klossar: Standard Tension (inkluderad med ZERO, NANO, AERO och POWRLINK) och Easy Tension (inkluderad med COMP). Båda klossarna är kompatibla med alla pedaler i den nya Speedplay-serien samt kompatibla med tidigare Speedplay ZERO-pedaler. COMP, ZERO, NANO och AERO är tillgängliga idag och POWRLINK ZERO kommer att finnas tillgänglig sommaren 2021.

Annons

Uppdateringarna som gjorts inkluderar justerbar float på alla klossar (0-15 grader), förseglad bäring för minimalt underhåll och ökad hållbarhet genom en uppdaterad pedalkropp. Istället för skiftnyckel används nu insexnyckel vid installation. ZERO kommer även finnas tillgänglig i fyra axellängder för att tillgodose alla typer av cyklister.

Under 2020 använde professionella cykellaget Education First – EF Pro Cycling Team Speedplay-pedaler när de cyklade till sig topplaceringar i World Tour-tävlingar. Genom en podiumplats i Vuelta a Espana kunde laget addera ytterligare framgång till pedalerna som tidigare vunnit flera stora titlar så som Tour de France, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege och Paris-Nice. Under 2021 kommer EF – Education First Nippo och Canyon/Sram fortsätta använda Speedplay. Dom får sällskap av Alex Dowsett och Owain Doull som också tillhör den professionella cykelklungan. Speedplay har också varit del av exceptionell framgång i triathlon där pedalerna används av vinnaren av Kona Ironman World Championships och världsrekordhållaren Jan Frodeno.

– Jag har förlitat mig på Speedplay under den största delen av min karriär, framförallt på grund av deras pålitlighet och möjlighet till att verkligen skräddarsy positionen av min fot. Jag cyklar över 20,000 km under ett år och med förbättringarna som Wahoo genomfört är jag säker på att mina pedaler kommer fungera perfekt samtidigt som biomekaniken på den viktigaste kontaktpunkten kan behållas, säger Ironman World Champion Jan Frodeno.

– Speedplay-pedaler ger oss en fördel gentemot andra system när det kommer till vikt, aerodynamik och justerbarhet av kloss-systemet. Den kombinationen ger våra cyklister fullt förtroende för deras utrustning och möjliggör för hundraprocentigt fokus på tävlingsdagen, säger EF – Education First Nippos Team Performance Manager, Nate Wilson.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Test av premiumtrainer – är priset befogat?

Close