Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Wahoo lanserar sin nya träningsapp SYSTM

Wahoo har tidigare främst fokuserat på hårdvara, via sina cykeldatorer, trainers, och på senare tid också bland annat pedaler och träningsklockor. Men nu har man lanserat en synnerligen ambitiös och omfattande träningsapp, som ska hjälpa cyklister och andra idrottare med sin träning. Ett viktigt steg mot detta var när man 2019 köpte populära The Sufferfest. Såhär beskriver de själva den nya appen:

I samband med lanseringen av träningsappen Wahoo SYSTM adderar Wahoo nu mjukvara till deras ekosystem för att inkludera en komplett träningsplattform designad för att förbättra alla typer av atleter, från vardagsmotionärer till elitidrottare.

SYSTM erbjuder en omfattande, forskningsbaserad träningsplattform där man har ett brett utbud av träningspass, däribland cykel, löp och simpass, yoga, styrketräningspass med kroppsvikt samt mentalträning.

För att hjälpa atleter med den ständiga frågan ”Hur ska jag träna idag?”, skapar SYSTM ett intuitivt träningsprogram som användare sedan kan skräddarsy utifrån egna preferenser.

Varje träningspass och träningsprogram har designats av Wahoos Sports Science Division, som leds av den legendariska tränaren Neal Henderson, för att hjälpa tidspressade atleter se faktiska resultat.

”När Wahoo förvärvade The Sufferfest så visste vi att det fanns en möjlighet att revolutionera hur människor tränar”, säger David McQuillen, grundare av The Sufferfest och Wahoos Head of Training Services. ”Vårt mål var att bygga den mest omfattande träningsappen på marknaden, med engagerande innehåll, det bästa av forskning kring sport, användbara träningstips, användarvänligt format och verktyg som atleter av alla nivåer kan använda för att nå deras unika träningsmål”. Med lanseringen av SYSTM kan vi nu erbjuda en träningslösning som blir en central mittpunkt i Wahoos ekosystem av produkter för att göra träning och prestation enklare och mer givande.

Annons

”Wahoos mission har alltid varit att skapa användarvänliga och uppkopplade träningsprodukter. SYSTM är ett perfekt komplement till vår hårdvara – det är en träningsplattform som verkligen stöttar atleter av alla nivåer, från vardagsmotionären till professionella” säger Wahoos CEO Mike Saturnia.

SYSTM bygger också på Four-Dimensional Power (4DP)-teknologi, vilket ger atleter grundläggande insikt i deras träning och sedan skräddarsyr varje träningspass och program för att matcha deras unika profil. Alla mål är individuella och satta efter varje unik atlet så att alla träningspass ligger på exakt rätt intensitet.

Med vetskapen om att träning måste vara motiverande för att vara effektiv, lanseras SYSTM med ett brett bibliotek av nya, engagerande kategorier så som:

  • The Sufferfest: Filmmaterial från professionella tävlingar, musik och engagerande berättelser för utmanande träningspass. Kommer med en dos humor.
  • On Location: Guidade turer av några av cyklingens mest ikoniska
  • ProRides: Engagerande tävlingssimulationer som kombinerar kameramaterial och watt-filer från elit och professionella, men i ett format anpassat för användarens 4DP-
  • A week with: Spendera en träningsvecka med Wahoo-atleter. Se hur de tränar, lever och
  • Inspiration: Cykel-fokuserade filmer och dokumentärer som matchas till återhämtning och uthållighetspass.
  • Strenght Training: Specifik styrketräning för löpare, multisportatleter och

SYSTM är tillgänglig för Windows, macOS, iOS samt Android och är designat för att fungera med uppkopplade träningsprodukter från de flesta, stora tillverkarna. På så sätt kan atleter använda deras prefererade smarta trainer, wattmätare, pulsband eller kadenssensor.

I samband med lanseringen av SYSTM så introducerar Wahoo även poddcasten ’The Knowledge’. ’The Knowledge’ är en 15minuters poddcast, framtagen för tidspressade atleter, där man går in på djupet kring olika, specifika träningsämnen.

Existerande Sufferfest-användare blir automatiskt inskrivna i SYSTM. Nya användare kan utnyttja ett 14-dagars prova-på-erbjudande. Prenumeration till SYSTM kostar $14.99 per månad eller $129.99 för ett år.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.