Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Wahoo lanserar ny version av sin aero-cykeldator ELEMNT BOLT

Wahoo lanserar idag en ny och uppdaterad version av sin innovativa cykeldator ELEMNT BOLT, som såg dagens ljus för första gången 2017. När den lanserades för första gången var den stora grejen enligt många att det var den första cykeldatorn som verkligen var designad för att vara aerodynamiskt optimerad, plus att den var enkel att ha att göra med. Bland nyheterna på den uppdaterade versionen hittar vi framförallt en färgskärm och utökade navigeringsfunktioner. Såhär presenterar Wahoo själva sin nya cykeldator:

Den nya ELEMNT BOLT från Wahoo Fitness har en intensiv färgskärm och utökade navigationsfunktioner. Precis som alla andra Wahoo-produkter så är nya BOLT användarvänlig, har ett intuitivt gränssnitt och uppkoppling som gör Wahoos ELEMNT-datorer till det självklara valet bland världens främsta cyklister och triatleter.

Den nya ELEMNT BOLT har en 64-färgskärm med hög kontrast som gör det enkelt att fokusera på rätt data. Skärmen, som är 2.2” är gjord av kraftfullt, reptåligt Gorilla Glas. Med nya funktionen Smart Navigation (tidigare bara tillgänglig i ELEMNT ROAM) kan ELEMNT BOLT automatiskt omdirigera cyklister som avviker från planerad kurs, låta cyklister ändra destination, leda tillbaka till start och spåra deras rutter direkt i datorn. Ett uppdaterat gränssnitt möjliggör för skräddarsydda fält som kan färgkodas för att göra det enkelt att se specifik data. En sensor för omgivande ljus justerar automatiskt skärmen så att du alltid får bästa förutsättningar, oavsett om du cyklar i gryningen, mitt på dagen eller kvällen.

Annons

Den aerodynamiska, låga profilen bygger på den slimmade designen från originalet och den tidigare versionen av BOLT. Quick View LEDs på den övre delen av skärmen ger turn-by-turn-direktiv, signalerar om uppkommande Strava Live segments och andra notiser. Med 15-timmars batteritid, och inbyggt minne som utökats till 16GB är BOLT designad för att göra det enkelt att utforska de mil efter mil av förinstallerade stigar och landsvägsrutter som finns. Via Wahoos ELEMNT-app kan användaren enkelt skräddarsy skärm och fält, synkronisera rutter och analysera data. BOLT är vattentät (IPX7) och står emot de allra regnigaste passen.

”BOLT är känd för sin slimmade form och design i kombination med användarvänlighet”, säger Megan Powers, Wahoo ELEMNT Product Manager. ”Vi är otroligt glada över att nu kunna addera funktioner som Wahooligans efterfrågat, däribland färgskärm och Smart Navigations som paketerats till att se bra ut på alla typer av cyklar. Precis som alla andra ELEMNT GPS-produkter så integrerar BOLT med hela Wahoos ekosystem, oavsett om du använder ELEMNT RIVALs funktion Multisport Handover eller kontrollerar din KICKR”, avslutar Powers.

Sedan dess lansering i 2017 har ELEMNT BOLT använts och hyllats av landsvägscyklister, triathleter och MTB-cyklister tack vare sin slimmade form. ELEMNT BOLT är, som alla Wahoos produkter, betrodda för deras pålitlighet och intuitiva användning. Under 2021 kommer 11 professionella cykelteam att tävla och träna med BOLT, däribland BORA-HANSGROHE, Deceuninck-Quick Step, AG2R, Arkea Samsic, Alpecin-Fenix, Ale BTC Ljubljana, Rally, Team DSM, Cofidis, Trek Segafredo, and Team Twenty24. Några av världens bästa triatleter kommer också använda BOLT däribland Jan Frodeno, Lucy Charles, Alistair och Johnny Brownlee, Heather Jackson och Sarah Crowley.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.