Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Wahoo blir officiell partner till VM i e-cykling

Zwift, den globala träningsplattformen för cyklister, kan idag bekräfta att Wahoo blir officiell partner till 2022 UCI Cycling Esports World Championships, som kommer att hållas på Zwift den 26 februari 2022.

Wahoo tituleras Official Trainer Partner till eventet, och kommer förse alla deltagare i UCI Cycling Esports World Championships med den senast Wahoo-trainern KICKR v5. Alla tävlande kommer att delta på distans men använda likadan utrustning för att säkerställa eventintegritet och säkerhet.

”Vi är otroligt glada över att bygga vidare på vårt partnerskap med UCI Road World Championships för att nu även stötta 2022 UCI Cycling ESports World Championships”, säger Mike Saturnia CEO hos Wahoo. ”På den här nivån av e-racing ställs det extremt höga krav på exakt och konsekvent data, så det är självklart att de atleter som tävlar i finalerna ska använda världens bästa, smarta trainer: Wahoos KICKR. Vi önskar alla finalister stort lycka till och jag ser fram emot att se vilka som blir krönta UCI-världsmästare!”, avslutar Saturnia.

Annons

UCI Cycling Esports World Championships hålls den 26 februari på Zwifts nya New York-bana. Tävlande kommer att ta sig an Knickerbocker-rutten, en utmanande bana, värdig ett UCI World Champion-event. Antal deltagare, sändningstid, tävlingsdistans och prispengar är lika för män och kvinnor.

Sverige representeras i år av sex cyklister, varav fyra damer och två herrar. Svenska Cykelförbundet kommer, tillsammans med partners, att skapa ett engagerande studioevent med live-kommentering från loppen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.