Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

VM-truppen i e-cycling uttagen

Efter torsdagens lyckade VM-prerace är det nu klart vilka sex (!) cyklister som representerar Sverige på UCI Cycling Esports World Championship den 8-9 december.

– VM engagerar. Det var ett stort intresse kring loppen. De ytterst bästa svenskarna var med och vi har nu valt ut cyklisterna till VM.  Zwift har dessutom  slängt in ytterligare ett wildcard  i form av Cecilia Hansen, så vi har gått från noll till att få med sex cyklister på ett VM. Det är naturligtvis helt galet kul, säger Conny Björnehall, ordförande i grengrupp e-cycling.

30 damer och 100 herrar deltog i torsdagens lopp där Sverige som första förbund fick möjlighet att testa den officiella VM-banan.  Det var otroligt starka cyklister som medverkade och på damsidan vann Marlene Bjärehed på en fantastiskt spurt. Hon gick iväg tidigt med en otrolig kraft och genomförde loppet väl, säger Conny Björnehall.

Herrarnas race slutade i en spurtuppgörelse mellan Johan Norén och Olof Åström där Olof vann då han använde sin powerup vid exakt rätt tillfälle.

– Powerups är unikt för VM, där man genom att använda sin powerup får olika fördelar under en kort begränsad tid. Olof använde en ”fjäder” som gällde i några korta sekunder. Han hade sparat den till precis rätt tillfälle.

Conny Björnehall vill  understryka att loppet var en del i uttagningen. Utöver gårdagens pre race har tävlingsansvariga även validerat data och cyklisternas prestation. Man har även vägt in aktuell ranking på Zwift, tittat på cyklisternas nuvarande form och hur de presterat utomhus senaste tiden.

– Vi har gjort extremt mycket på kort tid då uttagningarna måste vara klara idag. Nu har vi 9 december att fokusera på.  Sex svenska cyklister på ett VM är historiskt, säger Conny Björnehall.

Hundra cyklister från hela världen kommer deltar i UCI Cycling Esports World Championship 2020.


Följande herrar är uttagna till VM

Annons

Samuel Brännlund – Wildcard Zwift (Bröt loppet pga tekniska problem)

Olof Åström

Johan Norén

Reserv: Anders Frisk

Följande damer är uttagna till VM

Cecilia Hansen – Wildcard Zwift (Deltog inte i gårdagens race pga jobb)

Marlene Bjärehed

Emma Belforth

Reserv: Jessica Edqvist

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Intervju: Sara Hedberg – från Vättern till landslaget, mitt i livet

Close