Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

VM-silver i Trial till Sverige genom Nadine Kåmark

Nadine Kåmark, tog VM-silver i Trial. Foto: Svenska Cykelförbundet
Nadine Kåmark, tog VM-silver i Trial. Foto: Svenska Cykelförbundet

Nadine Kåmark, 24 år, är nybliven silvermedaljör i trial vid VM i Chengdu, Kina.

”Jag är i extas, det är helt obegripligt Jag fattar inte vad som har hänt riktigt”, säger hon när det stod klart att hon tagit silvermedalj.

Nadine Kåmark kommer från Onsala i Göteborg och tävlar för RHCK Cykelklubb. Hon har haft en riktigt bra säsong med många fina resultat, bland annat en total fjärdeplats i världscupen Trial. Nu nådde Nadine Kåmark ett av sina uppsatta mål i Kina – att ta en pallplats på VM – ett mål som hon nu kan revidera till nästa år då hon har guld i sikte.

Målet blir helt klart att vinna nästa år” säger Nadine Kåmark. ”Men först ska jag ställa mig på pallen och njuta av att få en VM-medalj runt halsen” fortsätter hon.

Nadine kvalade in till final på en 4:e plats (4 av 6 tog sig vidare till final). Kvaltävlingen var tuff med fem uthållningsprövande sektioner som kördes tre varv, men formen fanns där och höll i sig till finalen som var något kortare med fem sektioner som kördes ett varv.

Nerverna var i styr tillräckligt mycket så att jag kunde cykla på den nivå som jag har kapacitet för, det är jag väldigt glad för. Att bara göra så gott jag kunde och inte göra några onödiga missar kändes bra nog. Men jag hade inte förväntat mig att det skulle ge en silverplats, det är helt fantastiskt” säger Nadine Kåmark.

VM-silvret kommer nu att ge ytterligare bränsle till Nadines idrottssatsning. Hon blev nyligen tilldelad Svenska Spels elitidrottsstipendium för att kunna satsa fullt ut på idrotten samtidigt som hon studerar på Chalmers. Stipendiet kommer att delas ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari 2018.

Sverige hade inte mindre än två finalister på VM. Förutom Nadine Kåmark lyckades Joacim Nymann också kvala in till final och låg på en klar pallplats långt in i finalen. När alla sektioner var genomförda slutade Nymann på en femte plats.

Annons

Imorgon söndag är det VM i Mountainbike XCE sprint
För första gången i historien anordnas ”Urban Cycling World Championships”, där numera mountainbikedisciplinen XCE (sprint) ingår. Sverige är en erkänd ”sprintnation” och har länge varit att räkna med på de stora tävlingarna. Den svenskaVM-truppen består av Ella Holmegård, Mölndals CK, Johan Widen, CK Natén Säter och Anton Olstam, CK Natén Säter.
Läs mer här.

Cykelgrenar slås samman och mästerskapen tar sig in i stadscentrum
UCI Urban Cycling World Championships går i Xinhua Park, i Chengdus gamla stadskärna, Kina mellan 8-11 november och omfattar de tre cykelgrenarna BMX freestyle, MTB sprint och Trial. Det är första gången som UCI genomför ett VM med dessa tre spektakulära och publikvänliga grenar vid samma evenemang. Konceptet ”Urban World Championship” som genomförs i stadsmiljö har växt fram som ett svar på det växande cykelintresset hos den yngre generationen. Sverige representeras av trupp i Trial och MTB XCE.

Resultat final dam elit

1. Nina Reichenback, Tyskland (230 p)
2. Nadine Kåmark, Sverige (200 p)
3. Irene Caminos, Spanien (190 p)

Resultat final herr elit 20″

1. Abel Mustieles, Spanien (240 p)
2. Dominik Oswald, Tyskland (220 p)
3. Ion Areitio, Spanien (210 p)
4. Lucien Leiser, Schweiz (200 p)
5. Joacim Nymann, Sverige (170 p)

Tags : trial

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TEST: 4 ALL MOUNTAIN-HOJAR – rose GRANITE CHIEF 2

Close