Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Cross

VM-Silver för Benny Andersson vid Masters VM Cyclocross

VM_CX_2014_H_55_pallEfter två år i USA återvände UCI Cyclocross World Masters Championships till Europa och Schweiz. Tävlingarna avgjordes den 4–5 januari i den lilla orten Gossau, ca 20 km från Zurich.

Den gamle storåkaren Beat Wabel var den drivande kraften bakom arrangemanget som var perfekt arrangerat. Man belönades därmed rättmätigt med totalt över 250 startande från hela världen, i de olika åldersklasserna. Vädret var före tävlingarna det stora diskussionsämnet. Skulle det bli kallt och snö? Men som övriga Europa, har även Schweiz en mild vinter och tävlingarna avgjordes i plusgrader och tidvis regn.

Benny Andersson, Trek Sweden Racing/Åstorps CK var på plats för att försöka ta en medalj, i H 55-klassen, efter en framgångsrik internationell säsong. Banan gick på mycket gräsunderlag som var vått och tungåkt. När gräset efterhand förvandlades till djup lera blev förhållandena perfekta för Benny.

Efter en start i första led var Benny direkt med i täten men föll tillbaks efter ett misstag i första svåra utförsåkningen. Efter ett snabbt avancemang blev det en hård strid om medaljerna mellan Benny och fem andra åkare. Regerande världsmästaren Henry Kramer, USA lyckades gå loss från gruppen och drog sakta ifrån mot en säker seger. Benny fick däremot jobba hårt för att avfärda konkurrenterna. Med ett varv kvar var han uppe som tvåa vilket höll ända in i mål. Trea blev fransmannen Daniel Perret.

Annons

De leriga förhållandena gjorde det nödvändigt att byta till en rengjord cykel, minst en gång per varv, om man skulle ha medaljchans. Därmed blev depåarbetet väl så avgörande som cyklingen. Nu fick Benny perfekt back-up genom ett svensk-danskt lagarbete vilket bäddade för framgången. Kampen om högtryckstvättarna var tidvis lika hård mellan mekanikerna som mellan åkarna på banan.

Hela resultatlistan hittar du på http://my2.raceresult.com/details/results.php?lang=de&page=6&eventid=20410&contest=6&name=Ergebnislisten%7CRangl.&format=view

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Test
Close