Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ITU World Triathlon

VM-serien gick vidare till Sydafrika

Photo : Delly Carr / ITU
Photo : Delly Carr / ITU

Svenskarna hade en bra dag i Kapstaden och gjorde bra och stabila insatser.  Lisa Nordén gjorde ett starkt lopp efter att ha brutit senast och slutade 12:a. Amanda Bohlin hade återigen en fin dag och sprang över mållinjen som 20:e kvinna. I herrklassen gjorde Ludwig Fleetwood VM premiär och forcerade in på en 46:e plats. 

I Damklassen gick segern till Don Stanford följt av Jodie Stimpson på andra plats. I ledning efter en fenomenal simning var Flora Duffy som höll täten ända fram till löpningen vilket tillslut räckte till ett brons.

Herarnas race vanns återigen av en spanjor men denna gången var det Fernando Alarza som var snabbast. Den urstarke Jonathan Brownlee

Photo:Delly Carr / ITU
Photo:Delly Carr / ITU

slutade på silverplats och Dorian Coninx fick ta hem bronset.

För fullständiga resultat: Resultat Kapstaden

 

Såhär säger Lisa och Amanda om sina lopp till Svenska Triathlonförbundet.

Annons

“Lisa – Fick en riktigt bra start på simningen men blev kall och gick på syra halvvägs igenom. Sara True som kom upp precis framför mig trillade på rampen och det blev stopp där ett kort tag. Löpningen är inte tillräckligt snabb för att konkurrera om pallen men går i rätt riktning. “

“Amanda – Har inte ord för hur glad och nöjd jag är!  Jag gav allt där ute och spydde faktiskt när jag väl kom i mål. Hade ingen vidare simning, fick en smäll på ögat så jag såg ingenting och tappade fokus. Tappade mycket där men tack vare en stark cykling kom jag i fatt klungan. Nu är det hem till Sverige och en vecka lite mini-semester och sen är det fokus mot EM i Lisabon, säger en nöjd Amanda.”

 

 

Nästa VM-tävling går i Japan, Yokohama 14-15 maj.

 

Photo: Delly Carr / ITU
Photo: Delly Carr / ITU

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Gym+cykling=sant

Close