Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

VM över för mountainbikeorienterarna

Förra veckan avgjordes VM i mountainbikeorientering (MTBO) kring tjeckiska Liberec, som annars är mest känt för sina skidskyttetävlingar på vintern. Tjeckien är troligen det land där intresset för den här sporten är som störst, vilket inte minst visade sig bland annat genom att sprintdistansen livesändes på tjeckisk TV och att det visades långa sammandrag på kvällstid de andra dagarna.

För svensk del började mästerskapet bra när Oskar Sandberg tog guld på medeldistansen i juniorklassen under första dagen. Veckan fortsatte sen med brons för Cecilia Thomasson i sprinten, där även Sandberg fick se sig besegrad av två stycken. Den lilla “formsvackan” rättade dock Oskar till två dagar senare när han vann långdistansen. “Det var ett jättejättebra lopp! Jag kände mig pigg från början och lyckades hålla ihop orienteringen nästan hela vägen, gjorde ett litet misstag på slutet men då borrade jag bara ner huvudet och körde”, se en nöjd Oskar efteråt till orientering.se.

Oskar Sandberg hade en riktigt lyckad VM-vecka
Oskar Sandberg hade en riktigt lyckad VM-vecka. Foto: Per Frost

För Thomassons blev det ytterligare ett brons och hon har därmed tagit medalj i de fem senaste internationella mästerskapen, även om det inte räckte hela vägen denna gång. En riktig skräll stod junioren Elvira Larsson för när hon i sitt första JVM knep tredjeplatsen på långdistansen.

Annons

På den avslutande stafetten var de juniortjejerna som såg till att bärga den sista medaljen och kunde sätta spiken i kistan för ett riktigt framgångsrikt VM med två guld och fem brons.

mtbovm
Cecilia Thomasson tillsammans med sprintvinnaren Martina Tichovska (Tjeckien) och tvåan Susanna Laurila (Finland). Foto: Per Frost

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Rissveds överlägsen världscupsegrare

Close