VM över för mountainbikeorienterarna

MTB tävlingsnyheter 24 Aug 2015

Förra veckan avgjordes VM i mountainbikeorientering (MTBO) kring tjeckiska Liberec, som annars är mest känt för sina skidskyttetävlingar på vintern. Tjeckien är troligen det land där intresset för den här sporten är som störst, vilket inte minst visade sig bland annat genom att sprintdistansen livesändes på tjeckisk TV och att det visades långa sammandrag på kvällstid de andra dagarna.

För svensk del började mästerskapet bra när Oskar Sandberg tog guld på medeldistansen i juniorklassen under första dagen. Veckan fortsatte sen med brons för Cecilia Thomasson i sprinten, där även Sandberg fick se sig besegrad av två stycken. Den lilla ”formsvackan” rättade dock Oskar till två dagar senare när han vann långdistansen. ”Det var ett jättejättebra lopp! Jag kände mig pigg från början och lyckades hålla ihop orienteringen nästan hela vägen, gjorde ett litet misstag på slutet men då borrade jag bara ner huvudet och körde”, se en nöjd Oskar efteråt till orientering.se.

Oskar Sandberg hade en riktigt lyckad VM-vecka
Oskar Sandberg hade en riktigt lyckad VM-vecka. Foto: Per Frost

För Thomassons blev det ytterligare ett brons och hon har därmed tagit medalj i de fem senaste internationella mästerskapen, även om det inte räckte hela vägen denna gång. En riktig skräll stod junioren Elvira Larsson för när hon i sitt första JVM knep tredjeplatsen på långdistansen.

På den avslutande stafetten var de juniortjejerna som såg till att bärga den sista medaljen och kunde sätta spiken i kistan för ett riktigt framgångsrikt VM med två guld och fem brons.

mtbovm
Cecilia Thomasson tillsammans med sprintvinnaren Martina Tichovska (Tjeckien) och tvåan Susanna Laurila (Finland). Foto: Per Frost

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.