Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
LandsvägMTB

Vinn startplatser till Kronobergstrippeln och Göteborgsgirot

Du som är medlem i någon av våra cykelklubbar, Svenska Cycling Plus CF eller Allt Om MTB CF, har nu chans att vinna fria startplatser till Kronobergstrippeln och Göteborgsgirot!

5-7 maj går de tre motionsloppen Växjötrampet (118 km), Örken Runt (95 km) och Helgasjön Runt (100 km) – tillsammans kända som Kronobergstrippeln. För den som tycker att det låter lite långt finns det även kortare varianter av respektive lopp. Vi har fått ett antal fria startplatser till denna cykelspäckade helg värda 600 kronor styck som ni medlemmar får ta del av! Utöver starten ingår även mat efter loppen samt en tröja som bevis på att du tagit dig igenom hela helgen.

Växjötrampet och Helgasjön runt är båda relativt flacka medan Örken Runt tar dig norrut mot Sydsvenska Höglandet och bjuder därmed på aningen mer kupering. Gemensamt för alla loppen är att de går genom naturskön, Småländsk skog med utgångspunkt i Växjö. Bland proffsen är det väldigt vanligt att använda etapplopp för att toppa formen till kommande endagarslopp, så varför inte ta tillfället i akt och använda dessa fina lopp för att skjuta din egen form i höjden?

Se till att säkra pedalerna ordentligt, nu drar säsongen igång! Foto: Jesper Andersson
Se till att säkra pedalerna ordentligt och att ta med vattenflaskan, nu drar säsongen igång! Foto: Jesper Andersson

Göteborgsgirot är en cykelfest som äger rum helgen 6-8 maj med både landsvägslopp och skogscykling, och till dessa lopp har vi också fått ett par startplatser. En nyhet för i år är att mountainbikeloppet är seedningsgrundande för Cykelvasan, och det har både en tävlings- och en motionsklass. Banan bjuder på en härlig utmaning med en kombination av singletracks och vackra naturstigar. Den ger större utrymme för snabbare cykling än tidigare och för att underlätta omkörning har banan delvis lagts på lite bredare vägar. Totalt består banan av ca 17 km stig, 20 km grusväg och resterande asfalt.

Annons

Även på landsvägssidan är det nytt, utöver Stadsgirot (70 km) och Halvgirot (35 km) har en längre klass på 140 km tillkommit som tar dig längre utanför stadens gränser. Banan börjar västerut för att sidan vika norr över Hisingen till Kungälv, öster mot Gråbo och söder via Floda mot Härryda. Därifrån slingrar man sig tillbaka in mot Heden får efterlängtad målgång.

För att alla ska ha samma chans kommer vi att lotta ut de fria startplatserna bland klubbens medlemmar. Vårt enda motkrav är att du är medlem i föreningen och att startar på loppen. Och så är det ju såklart extra roligt om du kör i klubbens tröja! Meddela ditt intresse till [email protected] senast 22 april för Kronobergstrippeln och 27 april för Göteborgsgirot, skriv vilket eller vilka lopp du är intresserade av i ämnesraden. Mer info om tävlingarna finns på www7.idrottenonline.se/lammhultcyklisterna-cykel och www.goteborgsgirot.se/

Att vara medlem i någon av våra föreningar är helt gratis, du hittar koden som behövs för att bli medlem längst bak i senaste numret.

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Man blir aldrig för gammal!

Close