Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBÖvrigt

Vinn ett par Windfree vindkåpor

Windfree_cykelDen mänskliga kroppen är inte skapad för att färdas i högre hastigheter än 15-20 km/h, vilket är ungefär de hastigheter vi kan ta oss fram i utan hjälpmedel. Men idag går det betydligt snabbare, framför allt på cykeln. Örat är konstruerat för att fånga upp så mycket ljud som möjligt, men tyvärr innebär också den konstruktionen att det uppstår väldigt mycket vindbrus när vi rör oss snabbare än cirka 10 km/h. Det är något som företaget Windfree tagit fasta på och man har utvecklat ett par smarta brusskydd som du sätter på öronen ungefär som ett par hörlurar.

Skydden består av en plastbåge som går runt nacken och passar utmärkt under hjälmen. Själva kåporna är tillverkade av ett skum som är ganska likt tunn skumgummi. Redaktionens första tankar om produkten var att den kändes ganska onödig och att man såg lite dum ut med ett par öronmuffar över öronen. Men redan efter första provturen insåg vi vilken kanonprodukt det här var. Plötsligt hör jag det härliga ljudet från däck mot asfalten och det svaga surret från kedjan, jag hör när en bil närmare sig bakifrån och framför allt hör jag vad mina cykelkompisar säger. För det fiffiga med de här skydden till skillnad från till exempel hörselproppar är att de bara tar bort vindbruset, alla vanliga ljud hör jag precis lika bra som vanligt, men utan störningar från vinden. Vilket gör min cykling både säkrare, roligare och behagligare.

Att skydden dessutom tar bort mycket av vinden runt öronen gör också att du inte börjar frysa lika lätt om öronen på grund av vinden.

Annons

Tillsammans med Windfree lottar vi ut några kåpor som du kan vinna genom att dela det här inlägget på Facebook, Google+ eller Twitter via knapparna nedan och svara på hur många olika färger som Windfree finns i. Efter att du delat inlägget klickar du dig vidare till tävlingssidan genom att klicka här.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vi bläddrar lite i nya numret av Svenska Cycling Plus

Close