Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Vi summerar dagens VM-tävlingar

Linjeloppen för herr- och damjunior avgjordes idag på landsvägs-VM i Doha Qatar. Det blev en fin tolfteplacering till Jacob Eriksson, Motala AIF CK, som gick i mål endast sju sekunder efter segraren Jakob Egholm från Danmark. 

Pressmeddelande från SCF

Fredagen startade med linjelopp för damjuniorerna där Clara Lundmark från Norbergs CK var Sveriges enda representant.

”Det blev som väntat ett varmt lopp. Redan på första varvet drogs Clara med i en stor krasch, men hon hanterade situtationen bra och kom tillbaka snabbt. Clara höll fokus på tävlingen, körde bra hela loppet och satt där hon skulle i klungan. Med tre kilometer kvar till mål hade hon en fin position inför avslutningen. Clara krigade hela vägen in i mål och slutade på en 43:e plats”, säger Isabelle Söderberg, förbundskapten dam junior.

Läs mer: Live-rapport från damernas JVM-lopp

I herrjuniorklassen ställde Sverige upp med ett lag på fyra man och i damjuniorklassen var Clara Lundmark ensam svenska. Den mest framskjutna placeringen tog 17-åriga Jacob Eriksson, Motala AIF CK, som slutade på en 12:e plats, men lagkamraterna gjorde allihop fina insatser i den extrema hettan som krävt stora mängder energi och vätska. Eriksson körde mycket starkt och satt med i tätgrupperna hela loppet igenom.

“Än en gång visade Jacob Eriksson att han håller hög klass”, säger Lucas Persson, förbundskapten för herrjuniorerna. “Jacob satt med långt fram i klungan hela dagen och tack vare det kom han med i den avgörande utbrytningen. Jacob gör i stort sätt allt rätt i gruppen, men till sist slutar tävlingen i en spurt om andraplatsen. Jacob spurtade då in på en 12:e plats. Våra andra killar körde också bra, de var med och krigade och körde aktivt”, säger fortsätter Lucas Persson.

Linus Kvist kom i mål 1:45 efter segraren tillsammans med Andreas Andersson, Halmstads CK. Kvist slutade på en 29:e plats och Andersson som 64:a. Erik Bergström Frisk kom 83:a, 2:02 minuter efter vinnande Egholm.

Annons

Läs mer: Live-rapport från herrarnas JVM-lopp

 

Elitlopp i helgen
VM i Doha fortsätter över helgen med damelitens linjelopp på lördag där Sverige har flera starka kort att spela med, bland annat Emma Johansson och Emilia Fahlin. I herrelitens lopp på söndag är Jonas Ahlstrand den ende svensken på startlinjen.

15 oktober – dam elit (134,5 km)
Tid: 11:45-15:20 (Alexandra Nessmar, Emilia Fahlin, Emma Johansson, Sara Mustonen och Sara Penton)

16 oktober – herr elit (257,5 km)
Tid: 09:30 – 15:35 (Jonas Ahlstrand)

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
JVM Herrar

Close