Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
IntervjuerSvenskar utomlands

Vi pratar med Tobias Ludvigsson inför Giro d’Italia

Tobias LudvigssonVi slog en signal till Belfast och Tobias Ludvigsson som förebereder sig inför sin andra start i Giro d’Italia. Tobias är enda svensk som får möjlighet att köra denna klassiker i år och förhoppningarna efter förra årets fjärdeplats på en etapp är förstås stora.

Girot inleds i år på fredag med en tempoetapp följt av två cirka 200 km långa etapper på Irland med utgångspunkt i Belfast innan hela cirkusen flyger hem till Italien på måndag.

”Jag tycker verkligen att jag har fått en riktigt bra start på säsongen, och att få den första stora segern var ett riktigt skönt kvitto på att jag har kapaciteten som krävs”, berättar Tobias. Försäsongen har annars sett riktigt fin ut för Tobias med ett litet bakslag efter en inflammation i benet, men nu ska han vara fullt återställd.

Tobias avslutade i söndags Tour de Romandie i Schweiz på en totalt 62:a plats, men den tävlingen var mest en förberedelse inför de kommande tre veckorna. ”Jag hade rätt sega ben under de första etapperna i Schweiz”, berättar han. ”Men efter en period med mycket långa träningspass få väcka igång kroppen med en kort tempoetapp (5,6 km) som den som inleder Tour de Romandie var en riktigt bra igångkörare”, berättar Tobias. Nu blir det bara lätta cyklingspass under två till tre timmar per dag fram tills det är dags för start på fredag.

”Förra året var jag riktigt nervös inför min första Grand Tour”, berättar Tobias. ”Jag hade verkligen respekt för den sista veckan och tog det onödigt lugnt under den första veckan”. I år har han mer erfarenhet och vet att han har kapacitet i kroppen för att köra för fullt under tre veckor.

Annons

”Det hade varit riktigt kul om jag kunde få vinna en etapp”, säger han. ”Men jag skulle vara väldigt nöjd om jag bara tog en pallplats på någon etapp”, fortsätter han. ”Efter fjärdeplatsen förra året så vill man ju höja ribban ett steg”.

Tobias lag, Team Giant-Shimano, har som målsättning att ta så många etappsegrar som möjligt. ”Jag känner ingen press på mig”, säger Tobias. ”Laget har sagt att jag inte behöver köra för totalen, utan det är bättre att satsar på att ta chansen för en framskjuten placering på någon etapp om jag får den.” Men han vill ändå inte tappa onödig tid, så räkna inte med att det kommer att fegköras från Ludvigssons sida för att spara sig.

”Jag tar tävlingen dag för dag, så hoppas jag att chansen dyker upp”, avslutar han.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Emma Johansson vann första etappen!

Close