Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Vi pratar med Emmy Thelberg inför premiären i Långloppscupen

Emmy Thelberg
Emmy Thelberg. Bild från Emmys blogg: emmythelberg.wordpress.com

Imorgon lördag drar Långloppscupen eller Mitsubishi MTB Challange, som den egentligen heter igång igen. Första deltävlingen är Billingeracet utanför Skövde.

Billingeracet är en tuff bana som startar nere på västgötaslätten för att direkt klättra upp till Billingens högsta områden. Den 79 kilometer långa banan avslutas också med en tuff stigning, så det gäller att ha krafter kvar till avslutningen.

Startfältet på herrsidan saknar några tunga namn, men hela förra helgens (Lidingö MTB) prispall finns med i startlistan tillsammans med Cykelvasasegraren Fredrik Ericsson, så räkna med att det kommer gå snabbt upp och ner för Billingens sluttningar.

På damsidan fick Emmy Thelberg se sig slagen av Linn Tyllman på Lidingö, något som hon inte tänker låta upprepas den här helgen. ”Jag är verkligen laddad”, säger hon när vi ringer henne, nyss inlastad i bilen mot Västergötland. ”Det är kul att det dyker upp lite nya namn och tjejer”, berättar hon när vi frågar om Linn.

Emmy gillar Billingeracets banan. ”Det är en väldigt fin bana med fina singeltracks utmed kohagar och fina vitsippebackar. Hoppas bara inte vitsipporna har hunnit blomma över i år”, säger hon.

Även om det har regnat en del den sista veckan ser det ut som att det ska bli uppehåll under morgondagens tävling. För en vecka sedan rapporterade arrangören att banorna var torra och snabbåkta, men frågan är hur mycket den senaste veckans regnande kan ha påverkat det.

Annons

”Man måste lära sig att köra i alla väder och underlag”, kommenterar Emmy. ”Men jag får nog erkänna att jag trivs betydligt bättre när det är riktigt varmt”.

Emmy som förra året tog hem hela cupen efter tre segrar och tre andraplatser berättar att hon i år kommer att fortsätta satsa på långloppscupen, men utöver det kommer det bli mer satsning på landsvägskörning och EM i långlopp som går på Irland om en dryg månad.

Vi önskar Emmy och alla de andra cyklisterna som deltar stort lycka till !

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Go & Fun – naturlig energidryck

Close