Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

Vi har testat delar av Raphas vårkollektion

STJ11-Product-SS14-04 (1)
Har du cyklat i alvkläder?
Raphas vindjacka är en vän att ta med sig när våren leker tittut och en runda oväntat kan bjuda på både kalla vindar och plötsliga skurar. Den är liten nog att få plats i en ryggficka och väger som en mindre chokladkaka (ca 150 g i storlek small).

Jackan har ett rent och klassiskt utseende och är genomtänkt in i minsta detalj. Den har tejpade axelsömmar, mjuk fleece närmast hakan, en liten sidoficka för värdesaker samt reflexer på ärmarna och i loggan i ryggslutet. För att göra den maximalt vattenavvisande är dragkedjan vänd med insidan utåt.

Särskilt förtjusta blev vi i de mjuka, men tättslutande muddarna som effektivt höll all vind ute, samt i det stretchiga materialet som gör att tröjfickorna undertill kan fyllas till brädden utan att passform eller prestanda försämras. Jackan höll oss varma och sköna, utan att vi kände oss det minsta instängda.

 

WST01-Product-SS14-01.jpg_MEDIUM

Ett stort plus är att dammodellen verkligen är sydd för kvinnliga cyklister och inte bara en förminskad herrmodell, vilket gör att den sitter både snyggt och bekvämt.

När vi testade jackan första gången blev vi nästan fulla i skratt över att den kändes så lätt och mjuk. Även om det förstås är fysiskt omöjligt fick vi intrycket att vi faktiskt lättade ett kilo genom att ta på den. Kan det vara så här det känns att cykla i alvkläder?

Dammodellen finns i färgerna matt ljusblå och ljusgul, herrmodellen i färgerna mörkgrå, klarblå och neongul.

Annons

WSS01-Product-SS14-01.jpg_MEDIUM

 

Bättre än bibs?
Efter att konsekvent ha ratat cykelbyxor utan hängslen, blev Raphas Women’s Classic Shorts lite av en aha-upplevelse. Att sitta framåtlutad över styret i många timmar med en byxlinning som sitter åt ens det allra minsta är inget att rekommendera. Dessutom har man alltid känslan av att tröjan ska glida upp och bilda en ful glipa där bak. Även om det som tjej kan vara bekvämt att slippa hängslen när det ska lättas på trycket i diket överväger som regel nackdelarna. Man väljer bibs för att känna sig bekväm och ”klädd”. Raphas Classic Shorts ger dock nya möjligheter. Shortsen går en bra bit upp på ryggen och har en mjuk, behaglig resår med gummi på insidan. Detta gör att de sitter perfekt på plats, utan att spänna åt. Längst fram på magen ersätts resåren med breda tygpaneler för att inte skära in ens i den allra rejsigaste positionen. Paddingen är damspecifik och en av de skönaste vi testat.

Utseendemässigt är de klassiskt snygga, lätta att kombinera och smickrande skurna för kvinnliga former. Vi blev mycket positivt överraskade av dessa shorts, som direkt hamnade bland favoriterna i cykelgarderoben – trots avsaknad av hängslen.

Alla de testade plaggen ingår i Raphas Classic-sortiment, vilket innebär att du får hårdköra dem i 30 dagar och därefter lämna tillbaka dem mot full återbetalning om du inte är 100 % nöjd.

 För vackra foton och mer av Raphas vårkollektion, besök http://pages.rapha.cc/products/springsummer-2014-training-racing

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Emma Johansson vann i år igen!

Close