Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost, kropp och själ

Vi har testat Beet it – rödbetsjuice

beet itNu finns James white drinks – Beet it rödbetsjuice på den svenska marknaden, vi på Cycling Plus har självklart fått testa.

Rödbetor och rödbetssjuice är något som mycket tack vare sitt höga innehåll av framförallt nitrat uppmärksammats under de senaste åren. I studier så har man kunnat påvisa att ett tillskott av den rödrosa drycken bland annat har sänkt blodtrycket på testpersoner och i andra studier har personer förlängt tiden till utmattning då de cyklat på ergometercykel.

Det här är en rödbetsjuice som kommer i två utföranden. En är till 90 % gjord på rödbetor med 10 % äpple, för att ta bort lite utav den jordiga smaken. Juicen finns även i en variant med pressad ingefära, den är dessutom spetsad med en del morotsjuice av samma anledning som den förstnämnda, att ta bort lite utav den jordiga smaken.

Drycken säljs i flaskor om 250ml. Den är lättdrucken och smaken känns frisk och naturlig. Den jordiga smaken från rödbetorna finns självklart där men det förstärker snarare känslan av att det här är en kvalitetsprodukt och ingen soppa kokt på artificiella smaksättare och sötningsmedel. Det här smakar äkta helt enkelt. Och det är äkta, Beet-it är en helt och hållet organisk produkt och här hittar man inga svårutlästa substanser på innehållsförteckningen. Det är en fördel men inget måste att förvara den i kylskåp, den smakar bättre kall. Ingefärsvarianten smakar verkligen ingefära och har en liten ton av de där starka, värmande som ingefära har.

Tanken med drycken är att den dels skall fungera som ett vitamintillskott. Rödbetor är ett extremt näringstätt livsmedel som innehåller många nyttigheter. Men självklart är det även för att komma åt nitratet utan att behöva äta kilovis med t.ex. rödbetor eller ruccola.

Annons

Funkar det?

Det är förstås svårt att säga i den utsträckningen vi testat produkterna. De resultat vi fått under testets gång varierar med största sannolikhet mer på grund av dagsform och andra faktorer än tack vare nitratets närvaro. För att få korrekta och säkra svar krävs omfattande studier. Men skall man tro de studier som är gjorda så fungerar det. Om inte så kan man alltid glädjas åt det stora näringsinnehållet eller det faktum att man pinkar rosa efter att ha druckit juicen, något tillverkaren försäkrar om är helt normalt och ofarligt!

Läs mer om juicen på www.beet-it.com och för återförsäljare, spana in www.mssport.se

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Kanonfin cykel- och löparjacka från Craft

Close