Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBMTB tävlingsnyheter

Vem får sträcka armarna i skyn i morgon?

Det har blivit dags för årets höjdpunkt för många MTB-cyklister – Cykelvasan står för dörren, och redan idag avgörs ungdomsklasser, 30 km, 45 km och årets nyhet ”Cykelvasan Öppet Spår”. Men det är imorgon som det verkligen gäller. Det för den som kommer först till den klassiska portalen i Mora under morgondagens tävling kommer cykellivet troligen förändras något i framtiden. Även om Cykelvasan ännu inte nått samma dignitet som vinterns skidvariant så är det ändå en riktigt prestigefylld seger att ha med i CV:et. För elitcyklisterna kan nog en seger i Cykelvasan vara minst lika värdefull, om inte värdefullare, än ett SM-tecken, i jakten på nya kontrakt och sponsorer.

Att försöka ge sig på att sia om vilka som kommer att ta hem det i år, får nog anses som lika svårt som att sätta in 13 rätt på stryktipset. Med torra och snabba spår som det kommer att vara i år, är chansen stor att det kommer att vara en stor klunga med cyklister som rullar in tillsammans på upploppet i Mora.

Förra året såg det ut som att Magnus Darvell skulle bli den förste efter Jesper Dahlström att ta hem två segrar, men på de sista metrarna kunde Johan Landström spurta sig förbi. Båda lär säkert vara sugna på att bli den första. Nyblivna XC-mästaren Calle Friberg är också i bra form och skulle garanterat inte heller tacka nej till en Vasa-seger.

På damsidan hade förra året Jennie Stenerhag greppet på upploppet, men hindrades på upploppet av några herrar som inte spurtade lika frenetiskt som henne. Det gjorde att norskan Hildegunn Gjertrud Hovdenak som hittade ett fritt spår kunde passera och ta hem segerkransen till Norge.

Jennie lär vara revanschsugen, men frågan är om det räcker, då vår stora juniorstjärna Jenny Rissveds också kommer till start. Har Jenny, som normalt satsar främst på XCO, med tävlingstider runt timmen, uthålligheten att trycka på under 94 km ligger hon nog bra till.

Annons

Om vi helgarderar oss i herrklassen så vågar vi nog oss på att satsa på en spik i damernas tävling!

Imorgon strax efter 10 har vi svaret.

Fredrik Ericsson vann i ensamt majestät för två år sedan. Foto: Vasaloppet
Fredrik Ericsson vann i ensamt majestät för två år sedan. Foto: Vasaloppet

 

Tags : Cykelvasan

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Team Tre Berg och Ida dominerade spännande tävlingar i Värnamo
Close