Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Vätternrundan växlar upp i kampen mot Barncancer

Vätternrundan berättar via ett pressmeddelande att det nu blir fler möjligheter att stötta kampen mot barncancer under deras Cykelvecka:

Vätternrundan stärker sitt samarbete med Barncancerfonden inför årets Cykelvecka. Ett nytt avtal innebär bland annat att Vätternrundan matchar insatserna från deltagare som vill stötta kampen mot barncancer.

Cykelveckan, som startar med MTB-Vättern den 8 juni och kulminerar med Vätternrundan den 15-16 juni, närmar sig med stormsteg. Och precis som tidigare år kommer ett antal grupper att köra de olika loppen under Cykelveckan till förmån för Barncancerfonden, vilket i sin tur innebär att Vätternrundan bidrar med viktiga medel till forskningen mot barncancer. I år stärks det samarbetet ytterligare.

– Vi har stöttat Barncancerfonden på olika sätt i många år. Samtidigt har vi sett att många deltagare vill göra skillnad och cykla för något specifikt mål. Detta vill vi nu kombinera och skapa möjligheter för att dra in ännu mer pengar till kampen mot barncancer, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Annons

Därför har avtalet med Barncancerfonden utvecklats och förtydligats ytterligare. Det nya avtalet innebär två olika sätt för deltagarna att stötta Barncancerfonden, med Vätternrundans hjälp. Det ena är i någon av Ride of Hopes 20-tal grupper, där Vätternrundan dels sponsrar ledarna med startplatsen, dels skänker en summa motsvarande en startavgift per grupp. Det andra sättet är att köra i någon av de så kallade blå grupperna.

– De cyklisterna betalar 250 kronor extra för sin startplats, som går direkt till Barncancerfonden. Från Vätternrundan dubblar vi den insatsen och ger lika mycket, säger Gunilla Brynell- Johansson. Så de som vill kombinera sin egen insats i Vätternrundan med att göra något gott för andra, har alla möjligheter till det.

Samarbetet mellan Vätternrundan och Barncancerfonden innebär också att alla cyklister kan donera pengar via Facebook.

– Vi är så glada över det fina samarbetet vi har med Vätternrundan. Nästan varje dag drabbas ett barn av cancer, och varje krona gör skillnad i kampen mot barncancer, säger Elinor Westerberg, ansvarig för samarbetet på Barncancerfonden. Människor vill gärna röra på sig och göra gott samtidigt, och att Vätternrundan bidrar med lika mycket som cyklisten stärker upplägget ytterligare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Länsförsäkringar har kraschtestat 11 hjälmar för unga

Close