Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Vätternrundan fulltecknad

Vätternrundan 2017 är fulltecknad. När anmälan öppnade klockan 19.00 på måndagskvällen tog 95 procent av platserna slut på två minuter. Inom tre timmar var loppet fullt.

Pressmeddelande från Vätternrundan

Trycket på platser till de stora, klassiska motionsloppen har varit högt de senaste åren. Och Vätternrundan 300 km är inget undantag. När anmälan till världens största motionslopp på cykel öppnade på måndagskvällen, hängde cyklisterna på låset på webbplatsen. På två minuter var 95 procent av de 16 500 platserna bokade. Inom tre timmar var loppet fullt.

“Det tog faktiskt lite längre tid att fylla de sista platserna i år än förra året”, säger Gunilla Brynell, VD för Vätternrundan. Förklaringen är förmodligen att intresset för klassikern ökar. Fler och fler tar klassikern och de är garanterade en plats i loppen, så de anmäler sig inte i det här skedet.

“Och vårt mål är inte att ha ett fullbokat lopp inom några minuter. Vi vill att så många som möjligt av dem som vill åka vårt fantastiska cykellopp också får möjlighet att göra det”, förklarar hon.

De cyklister som anmälde sig till loppet under måndagskvällen får veta inom 24 timmar om de får en startplats. De som inte får en startplats hamnar på en kölista.

Annons

“De som står på kö får veta i slutet av december om de får en startplats eller inte”, förklarar Gunilla Brynell.

Totalt har Vätternrundan 23 000 startplatser. Utöver de 16 500 platserna som släpptes i måndags finns det också ett antal garanterade klassikerplatser och startplatser för förbokade grupper.

Det finns fortfarande startplatser kvar till övriga lopp under cykelveckan, som Halvvättern, Tjejvättern och MTB-vättern.

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Trelleborg satsar på ungdomarna – utomhusvelodromen nyinvigd

Close