Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Vätternrundan får officiell “rumpräddare”

Foto: Micke Fransson/VätternrundanFoto: Micke Fransson/Vätternrundan

I många år har den räddat sönderskavda rumpor på cyklisterna i Vätternrundan.  Nu har Medevisalvan blivit officiell leverantör till Vätternrundan.

– Det är mycket roligt att vi lyckats knyta ett lokalt och anrikt varumärke som Medevisalvan ännu närmare oss, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

På förpackningen står det visserligen Medevi Ringblomsalva med tea tree, men för många cyklister i Vätternrundan är den mer känd som rumpräddaren. I mer än 20 år har Medevi ProSalus liniment och Ringblomsalvan Tea tree använts av massörerna i de olika Vätternrundan-loppen.

– Många cyklister har redan en relation med Medevi Prosalus. Inte bara deras rumpräddare. Cyklisterna har mött företaget i den anrika depån i Medevi och produkterna har använts i många år av vår massageservice, säger Ulrika Smith Svenstedt. Det känns roligt att kunna göra den relationen till ett officiellt samarbete.

Ringblomsalvan, eller rumpräddaren,  både förebygger och behandlar vid skav och nötning och är helt ekologisk. Att den hjälper till vid återhämtning efter påfrestning gör att den blivit en självklarhet för tusentals cyklister och andra extremsportare.

Annons

– Vi har länge haft ett bra samarbete med Vätternrundan. Att vi nu går in som officiell partner och stärker vårt samarbete med världens största cykelmotionslopp känns helt rätt, säger Bengt Andersson, vd för Medevi Prosalus AB.

Det var Bengt Andersson och Helena Nilsson, grundare av företaget, som tog fram rumpräddaren under 1980-talet.

– Vi hade då glasstillverkning och behövde en salva mot de hudproblem som vi fick när vi diskade. Och den är väldigt effektiv mot det, men att den skulle vara så effektiv mot olika slags skav i samband med idrottande var något som vi upptäckte lite senare. Varje år kommer det nu cyklister till vår butik här på Medevi brunn och tackar oss för att vi gjort deras cykling runt Vättern behagligare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Gravelbiketest: Nr 2 – MERIDA SILEX 400

Close