Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Vättern GP närmar sig, med hårdsatsande och segersuget hemmalag på startlinjen

På torsdag, alltså dagen innan långa Vätternrundan, körs Vättern GP på gatorna kring Stora Torget i Motala. Några som naturligtvis är extra sugna på seger är hårdsatsande Maifracings elitlag, som får chansen att visa upp sig för hemmapubliken och alla besökare. 

Isak Lundgren från Maifracing är en av dem som garanterat är segersugna på torsdag, men utmanarna är flera. Foto: Amanda Mikaelsdotter/teambild.se


– Självklart siktar vi på seger, allt annat vore tjänstefel, säger lagets sportdirektör Mats Höllgren inför Vättern GP.
– Det brukar bli ett stenhårt lopp i Motala och dessutom dyker det säkert upp något proffs som är hemma för att köra SM, men vi har helt klart segerchans och det ska dessutom bli roligt att visa upp laget för Motalapubliken, berättar Mats. Maifracings lag på GP:t kommer att bestå av Samuel Lord, Isac Lundgren, Erik Sandersson, Linus Eriksson Kvist samt bröderna Lucas och Jacob Eriksson.

För motståndet svarar bland annat Emil Andersson från Giro Cycle Club som vann Wänershofs GP, Richard Larsén, Ryska Posten Racing Team som sällan gör ett dåligt lopp, och World Tour-proffset Tobias Ludvigsson, Groupama – FDJ finns i anmälningslistan. Dessutom kan man tänka sig att det finns någon av Linköpingsklubben CK Hymers cyklister som vill vinna i grannklubbens tävling.

Starten för Vättern GP går 19.05 och man kör 50 minuter plus tre varv, dessförinnan bjuds på Retrovättern, ett uppvisningslopp med cyklar från förr som var mycket uppskattat när det hade premiär förra året, Retrovättern startar 17.10. 

 

Annons

Hålltider för torsdagskvällen på torget i Motala 14 juni

16.00 Möt Maifracing i vårt tält på torget, vi bjuder på dricka och snacks
16.30 Kortare pressinformation om SM och framtiden för våra lag med Maifracings lagledning
17.10 Retrovättern startar, uppvisningslopp med cyklar från 1800-talet och framåt
18.45 Uppvärmning för GP-cyklisterna
19.05 Vättern GP startar, man kör 50 minuter plus tre varv. Prisutdelning direkt efter loppet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Profiler live-sänder Vättern

Close