Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossMTBÖvrigt

Vattentätt skal till din iPhone

Lifeproof iPhoneDet finns skal till iPhone, och så finns det väldigt speciella skal till iPhone. Skalet från Lifeproof tillhör helt klart den sistnämnda kategorin. Under en dryg månad testade vi iPhone 5-skalet ihop med cykelhållaren, där den sistnämnda är ett tillbehör man får köpa till extra. Hållaren fästs på styret via ett praktiskt snabbfäste och skalet med telefonen knäpps blixtsnabbt fast, samtidigt som du kan låsa fästet via en låsmekanism.

Skalet kapslar in telefonen fullständigt för att kunna garantera vattentätheten ner till två meter (kapslingsklass IP68) och skyddar dessutom från fall på upp till två meter. Efter att ha följt de rigorösa installationsinstruktionerna så är din smartphone i säkert förvar. Optiska glaslinser framför objektiv och blixt gör att det går att ta bilder med samma kvalitet som en oskyddad mobil. En vattenskyddad lucka framför strömkontakten garanterar att allt är förslutet när du inte laddar telefonen (glöm bara inte stänga luckan om du skulle trilla i vattnet!). Intressant i sammanhanget är att de vattentäta membranen framför högtalarna förvisso är helt täta, men ändå släpper igenom ljudet utan någon hörbar försämring. Hörlurshålet är vattenskyddat via en plastskruv som tätar när du inte har några lurar anslutna. För att ansluta hörlurar får du först ansluta en medföljande hörlursadapter som skruvas fast i skalet.

Samtliga knappar fungerar precis som vanligt, förutom ljud-av-knappen som får en omvänd funktion, men det vänjer man sig med efter ett tag.

Lifeproof iPhoneDet här skalet erbjuder alltså alla de fördelar som anges i reklamen, och gör det dessutom med den äran. Den enda nackdelen som vi kunde komma på under testet var att skalet ökar telefonens höjd med ungefär 11 mm och bredden med cirka 6 mm. Samtidigt får telefonen ungefär samma tjocklek som en iPhone 4S. Har man köpt sin iPhone 5:a på grund av det slimmade formatet kan det alltså verka kontraproduktivt att köpa ett sådant här skal.

Annons

Lifeproof-skalet finns i svart, vitt och rosa och kostar cirka 750 kronor. Cykelhållaren kostar cirka 400 kronor.

Lifeproof iPhone

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.