Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Världscupen i Vårgårda närmar sig

Till helgen avgörs deltävling åtta och nio i damernas världscup med lagtempo och linjelopp i Vårgårda, och startfältet ser mycket spännande ut.

Velocio-SRAM har vunnit lagtempot de senaste fyra åren (då med namnen HTC-Higroad 2011 och Specialized-Lululemon 2012-2014) och har för avsikt att försvara titeln en femte gång. Femton lag kommer att ställa upp på det 42,5 km långa loppet mellan Vårgårda och Herrljunga på fredag där kantvind ofta är en avgörande faktor.

På söndagens linjelopp tillkommer två landslag, och det blir alltså 17 lag som står på startlinjen. Banan är totalt 133,5 km lång och årets upplaga kommer innehålla en större loop på 56,5 km varav två och en halv kilometer är grusväg, och avslutar med sju varv på en 11 km lång slinga.

Med tempovärldsmästarinnan Lisa Brennauer, Trixi Worrack, Karol-Ann Canuel, Alena Amialiusik, Elise Delzenne, Tayler Wiles, Barbara Guarischi, Mieke Kroeger och Tiffany Cromwell att välja bland till de sex som startar lagtempot ser Velocio-SRAM svårslagna ut. Dessutom har de spenderat de senaste dagarna med att förbereda sig på banan.

Förra årets vinnare på linjeloppet, Chantal Blaak, kör i år för Boels-Dolmans och är självklart sugen på att försvara sin titel. I laget ingår också bland andra världscupledaren Lizzie Armistead och Megan Guarnier som vann Ladies Tour of Norway förra veckan. Från Norge tog laget dessutom med sig både ungdoms- och bergströjan samt seger i lagtävlingen, så självförtroendet lär det inte vara något fel på.

Annons

Även Rabo-Liv ställer upp med ett riktigt starkt lag där totalvinnaren i Giro Rosa Anna van der Breggen är den största stjärnan.

För svensk del håller vi givetvis tummarna för Orica-AIS Emma Johansson som säkerligen är sugen på att vinna på hemmaplan. Hittills har det aldrig räckt hela vägen för Emma i Vårgårda, men med formstarka Amanda Spratt som var trea i Norge till sin hjälp hoppas vi att det kan gå riktigt bra. Övriga svenskor till start är Sara Mustonen (Rabo-Liv) och Emilia Fahlin (Wiggle-Honda). I det svenska landslaget kommer Hanna Nilsson (Åhus CK), Alexandra Nessmar (FK Trampen), Ida Erngren (Fagersta CA), Linnea Sjöblom (Upsala CK) och Emma Ahlstrand (Team Crescent D.A.R.E) att köra.

Missa inte att följa loppet när SVT sänder live både i ettan och på SVT Play från 9:00 på söndag.

 

Tags : Vårgårda
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Skippa fettet om du vill gå ner i vikt

Close