Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBSvenskar utomlands

Världscupen i MTB fortsatte i Albstadt

Mountainbikens världscup fortsatte i helgen i tyska Albstadt. Under fredagen avgjordes sprintloppen och favorit efter två tidigare segrar i år var naturligtvis Alexandra Engen. Engen visade också klass i kvalet där hon hade snabbast tid.

Men redan i kvartsfinalen höll det på att ta slut. ”Det var orutinerat. Jag hade inte koll på alla sista biten in mot mål och det var mycket tur som gjorde att jag tog mig vidare”, säger Alexandra som bara var ett par decimeter från att ha kört klart i tävlingen.

I finalen tog schweiziskan Kathrin Stirnemann direkt ledningen och lämnade den sedan aldrig ifrån sig. ”Jag försökte jaga ikapp men det gick inte”, förklarar Engen. ”Hon var bättre den här gången men jag är väldigt nöjd ändå.” Och med placeringssviten 1-1-2 på de tre första deltävlingarna i världscupen ska man väl knappast vara något annat.

Emil Lindgren tog sig vidare till kvartsfinal där han tyvärr fick ge sig efter målfoto mot regerande världsmästaren Paul van der Ploeg.

Annons

Under lördagen avgjorde U23 tävlingarna i XCO där Jenny Rissveds körde in på en fin 5:e plats och kunde därmed återta ledartröjan i den totala cupen.

Söndagens tävlingar innebar XCO för herrar respektive damer elit. Alexandra Engen tyckte att hon hade tunga ben och fick slita sig till en total 12:e plats medan Emil Lindgren låg med i toppen under de första varven, men fick sedan ge sig och föll tillbaka till en 16:e plats.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Testkört: Girovinnaren – Canyon Ultimate CF SLX 9.0 Team Mov

Close