Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ExtraFakta

Världens snabbaste cyklister

Att cykla fortare är nog de flesta cyklisters önskan, men frågan är om alla har modet att cykla lika fort som de allra snabbaste. Vi har gjort en kort sammanställning över några av de världsrekord som har registrerats.

Allra snabbast på en flack bana verkar ha varit holländaren Fred Rompelberg

lock Den här artikeln är låst

Cycling plus - Extra

✓ Alla premium artiklar

29.00kr / månad

(Kan avslutas närsomhelst)

Cycling plus - Premium

✓ Alla premium artiklar
✓ Digitala tidningar

79.00kr / månad

(Kan avslutas närsomhelst)

4 kommentarer

  1. En Milan SL med “lock” över cockpit är bland de snabbaste velomobiler (trehjluing) som kan köpas kommersiellt. I Falun-Borlängetrakten lär ska finna en cyklist som har en tvåhjulig kåpad cykel och han borde vara en het kandidat också när det gäller snabbast alla kategorier.

    Det vore dock på sin plats att i utnämningen av snabbast göra åtskillnad på olika cykeltyper: helkåpa, bakkåpa och utan kåpa samt kanske även att man ger en egen lite klass åt cyklar som klarar UCI:s regler. Låt säga att vi har en stark cyklist som kan mata på med 300 W under lång tid. På en UCI-cykel klarar hon 39km/h. Om hon levererar samma effekt på en liggracer (se t ex http://www.troytec.de) så skulle hon göra 50 km/h och i Anders Sandqvists Milan skulle effekten räcka till närmare 55 km/h. Beräkningar gjorda med hjälp av http://www.kreuzotter.de/english/espeed.htm

    Själv har jag sedan nyligen en liggracer modell Optima HighBaron. En snabb cykel, men långt ifrån den snabbaste liggracern i landet. Håller fortfarande på med inlärning, men kan konstatera att jag under neutrala förhållanden (flackt och ingen vind) är 20% sanbbare än på en UCI-cykel.

  2. Jag får ta tillbaka det där om strealiner (tvåhjulig med kåpa). Har kollat upp med min “källa” och luskat ut att det handlar om en Quest från Borlänge. Därmed är även jag inne på att satsa mina pengar på Anders Milan.

  3. Nu räcker det inte med en snabb cykel. Jag tvivlar på att det finns någon cyklist i Sverige som slår Anders även om dom skulle åka i en Streamliner.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.