Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Världens mest merittyngda MTB-lag läggs ner

Ondrej Cink är en av de cyklister som nästa säsong inte kommer att få köra på Merida-cyklar.

Efter 16 säsonger, 15 världsmästartitlar, 15 EM-titlar, OS-guld och mer än 30 World Cup-segrar meddelar idag världens mest meriterade MTB-lag, Mutivan Merida Biking Team, att de lägger ner sitt lag.

Det är enligt Meridas marknadschef Andreas Rottler ett rent strategiskt beslut. ”Genom att ta ett steg ut ur tävlandet ger det oss en unik möjlighet att inta en observerade roll vid sidan av istället”, säger han. Men fortsätter sedan med ”Merida kommer garanterat att komma tillbaka till tävlingsbanorna igen efter en tid av reflektion och orientering.”

Team manager Fabian Aust passa samtidigt på att tacka alla som på något sätt bidragit till lagets framgångar under alla år.

Lagets nedläggning innebär att norska grand old ladyn Gunn-Rita Dahle Flesjå, olympisk guldmedaljör vid OS 2004, nu står utan lag. Trots att hon tog sina första världscuppoäng redan innan Jenny Rissveds ens var född tillhör hon fortfarande den yppersta världseliten och låg länge med långt fram i OS-loppet och slutade till slut på en 10:e plats. Hon har hunnit fylla 43:or, men har sagt att hon inte tänker lägga av än.

Annons

En av herr-mountainbikens stora legendarer, José Antonio Hermida, har redan aviserat att världscuploppet förra helgen var hans sista i karriären.

Tjecken Ondrej Cink och schweizaren Thomas Litscher som varit de övriga två i teamet kommer säkert dyka upp i andra team till nästa år.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Fick sparken från Tre Berg-Bianchi – klar för nytt lag

Close