Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Vårgårda hoppas på WorldTour-tävlingar i augusti, liksom Hanna Nilsson och Emilia Fahlin

Coronaviruset fortsätter att skapa kaos både i cykelvärlden och världen i stort. Damernas World Tour är pausad i första hand fram till juni.
– Hela säsongen kan bli upp och nedvänd. Vårtävlingarna kanske flyttas till höst. Då gäller det att vara redo för ett helt nytt schema, säger Hanna Nilsson, till vargardacycling.se.
Kristianstadcyklisten, proffs i nederländska laget Parkhotel Valkenburg, sitter i lägenheten i Heerlen nära belgiska gränsen och följer den dramatiska utvecklingen.
– Det är ju ingen sits man önskat sig men det är självklart att cyklingen kommer i skymundan nu.
– Det är helt tomt ute på gatorna. Man umgås inte med någon, får inte gå på gym och sånt.  Det är kösystem in till mataffären där personal ger dig en kundvagn och spritar av den efteråt. Jag kan vara ute och cykla men inte passera gränsen till Belgien, då blir det kraftiga böter.
Hon hoppas nu på att kunna lämna Nederländerna och resa hem till Sverige inom de närmaste veckorna.
– Jag kan inte sitta här i fyra månader. Jag har talat med flygbolag och flygplatsansvariga och tror att det ska kunna lösa sig.
Hittills har elva World Tour-tävlingar för damerna ställts in eller preliminärt flyttats till senare datum. När det gäller Giro Rosa som är tänkt att starta 26 juni och La Course by Le Tour de France den 19 juli finns ännu inga officiella besked.
I Vårgårda planeras fortsatt för att tävlingarna 8:e och 9:e augusti ska kunna genomföras.
– Som läget är nu jobbar vi mot det målet. Men vi är naturligtvis lyhörda för att situationen kan förändras snabbt, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK.
Emilia Fahlin, proffs i franska FDJ Nouvelle, hann lämna träningslägret i Spanien och åka hem till Sverige innan gränserna stängdes.
– Jag hoppas verkligen att vi kan komma igång igen lite senare i år. Hösten brukar vara min bästa tid och Vårgårda är min absoluta favorit på säsongen säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
Hur har din vardag ändrats den senaste månaden?
– Jag har hållit mig i skinnet som alla andra. Träningsmässigt har jag släppt lite på strukturen och tagit det lite lugnare ett tag för att kunna förbereda mig för ett senare tävlande.
Vad säger teamet om fortsättningen av säsongen?
– Det är noll bestämt. Vi ska ha ett videosamtal via Skype där hela teamet kan vara med men någon gemensam samling kommer säkert att dröja ett bra tag.
Flera lagidrottare permitteras eller tvingas gå ner i lön med anledning av Coronaviruset – hur är det för dig?
– Det är ingen förändring där ännu i alla fall.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vätternrundan 2020 ställs in

Close