Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Varbergs Mountainbike Club gör storsatsning med eget UCI-team

Klubben Varbergs Mountainbike Club har sökt och fått UCI-registrering på sin satsning VARBERG MOUNTAINBIKE TEAM. Här ingår fem av Sveriges allra främsta unga MTB-cyklister, Hugo Eliasson 21år, André Eriksson 21år, Casper Johansson 20 år, Viggo Karlsson 20 år och Samuel Örnborg 20 år. Alla har under sina ungdomsår tränat och tävlat för klubben. På sin väg fram till elit har alla visat stor potential och erövrat ett flertal SM-medaljer samt representerat Sverige i flera internationella mästerskap. Klubben tycker därför det är extremt kul att kunna ge dessa, för övriga klubbmedlemmar goda förebilder, en extra chans och en skjuts upp i cykelkarriären.

I och med satsningen på ett eget ”proffsstall”, vilket blir det tredje teamet i Sverige med en internationell status, kan cyklisterna tack vare sponsorshjälp och klubbens bidrag ge sig ut i Sverige, Norden och Europa för att etablera sig i den tuffa konkurrensen om placeringar och UCI-poäng.

Tävlingar i fokus under 2022 kommer att vara:

# SWE CUP XCO

# Nordiska UCI tävlingar

# World Cup och UCI tävlingar i Europa, exempelvis Nove Mesto i Tjeckien # Svenska Mästerskapen, Järfälla, 20–24/7

# Cykelvasan 90 Vasaloppet 13/8 # Bockstensturen, Varberg, 27/8

Annons

 Mål & Visioner framåt

# VM – EM 2022 i U23-klassen # OS 2028 i Los Angeles

 Teamet kommer att ledas av Molle Molin (en av klubbens initiativtagare och välkänd i hela MTB-Sverige). Just nu ligger teamet på träningscamp i Spanien hos teamchefen för att vässa formen inför stundande tävlingar.

Man kan följa Varberg Mountainbike Team via

Facebook www.facebook.com/Varbergmountainbiketeam

Instagram www.instagram.com/varbergsmountainbiketeam/ och klubbens hemsida www.varbergsmtb.com

Partners 2022: Shimano, Pro Bike Gear, Erlan.se, Trimtex, Smith, North Wave, Selle Italia, Lazer, Varbergs Sparbank, Bildepån Varberg, Casa de bicicletas, Crescent, Varbergs Mountainbike Club… och det finns plats för fler partners till klubben. Kontakta Marcus Wennergren vid intresse (uppgifter ovan)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.