Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Upplagt för högt tempo från start på Lidingö

140504_mtb_hogupplost-(7)På lördag avgörs det första lite större MTB-loppet i Sverige för den här säsongen. Lidingöloppet MTB lockar med snabba banor och fina prispengar, vilket självklart lockar många till start.

I startlistan för herrar elit hittar vi i princip alla de stora svenska namnen med undantag av Emil Lindgren som bröt armbågen för några veckor sedan. Bland annat finns där förra årets vinnare Calle Friberg, Järla CK, samt premiärsegraren från 2013 Matthias Wengelin, SCS Racingteam. Men även om dessa båda herrar fått smaka på känslan av att stå överst på prispallen på Lidingö får de räkna med att få tufft motstånd av bland annat Matthias teamkompis Axel Lindh och alltid lika heta Fredrik Edin, Cykloteket Racing Team. Team Kalas Meridas hårda grabbar i Mattias Nilsson och Magnus Darvell lär inte heller släppa tätklungan i första taget. Ytterligare en utmanare om segern är Mikael Flockhart, CK Norrtälje/Pedalogerna som förra helgen körde hem Kolmårdsbiken i överlägsen stil.

Damsidan har tyvärr inte ett fullt lika namnkunnigt startfält. Ingen av de två senaste årens segrare Alexandra Engen (2013) respektive Linn Tyllman (2014) finns med bland de föranmälda. Inte heller båda årens tvåa Emmy Thelberg.

Vi tror istället att fighten om topplaceringarna kommer stå mellan Åsa Erlandsson, Varbergs MTB, Angelica Edvardsson, Cykloteket Racing Team och Felicia Ferner, Borlänge CK. En intressant start gör också före detta proffboxaren Frida Wallberg som hittat MTB-cyklingen som en väg tillbaka efter den hjärnblödning hon ådrog sig efter en knock-out under en titelmatch 2013.

Annons

Räkna med full fart från start och höga hastigheter då banan på Lidingö bjuder på mycket snabbåkt underlag och inte speciellt mycket tekniskt utmanande passager. Det enda som möjligtvis skulle kunna dämpa farten något är att det väntas en hel del regn under lördagen.

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
“Målet är att kvala till OS” – vi pratar med Wengan om den kommande säsongen

Close