Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Tvisten mellan Peter Sagan och UCI är löst

Peter Sagans armbåge orsakade Mark Cavendish fall i spurtuppgörelsen av etapp fyra under årets Tour de France, och det har varit omdiskuterat. Efter två timmars videoanalys fick Sagan beskedet av tävlingsledningen att han var diskvalificerad. Sagan svarade med att överklaga beslutet till Court of Arbitration for Sport (CAS) i Lausanne. Bara timmar före det avslutande förhöret (den femte december) meddelades att båda parterna var överens om att inte fortsätta den rättsliga processen, skriver Cyclingnews.

800px-Tour_de_France_2017,_Stage_1_(34847871223)
Photo: Youkeys

Peter Sagan förklarade att han försökte undvika en krasch genom att hålla ut armbågen, efter att beskedet om hans diskvalificering hade lämnats. Sagan och hans team Bora-Hansgrohe visade sitt missnöje mot beslutet genom att dra igång en rättslig process. En process som upphävdes bara timmar innan den skulle få sin upplösning.

Efter att ha tagit en titt på nytt material kom båda parterna överens om att det var en olycklig och oavsiktlig tävlingsincident och att tävlingsledningen gjorde sin avvägning utifrån sitt omdöme under de omständigheterna som var rådande, rapporterar Cyclingnews.

“Det förflutna är redan glömt. Allt handlar om att förbättra vår idrott för framtiden. Jag välkomnar det faktumet att detta har visat att tävlingsledningens arbete är svårt och att de har förstått att de behöver samordna sitt arbete på ett mer effektivt vis”, säger Sagan.

Han tillägger.

Annons

“Jag är glad över att mitt fall kommer leda till förbättringar, eftersom det är viktigt för vår idrott att fatta rättvisa och förståeliga beslut, trots att känslor ibland flammar upp”.

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Chris Froome framröstad till årets cyklist 2017

Close