Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykelcross

Två svenskar till VM i cykelcross

Idag presenterades den svenska truppen till VM i cykelcross som arrangeras i Bieles i Luxemburg 28-29 januari, där Sverige kommer att representeras av två snabba herrar i U23-klassen.

Foto: Bram Verhagen
Foto: Bram Verhagen

Det är svenska mästaren David Eriksson och Henrik Jansson som kommer att få försvara de blågula färgerna på världsmästerskapen. De har tillsammans med Martin Eriksson (som lämnat U23-klassen bakom sig) varit helt dominanta under årets upplaga av den svenska cykelcrosscupen, och även tävlat en del i Belgien för att samla på sig erfarenhet.

Ett realistiskt mål för grabbarna är att försöka komma topp 30. “Men drömmen vore att få en åkare bland de 20 första, det är ett resultat som Sverige aldrig haft på ett VM”, säger Hans Mård, förbundskapten för CX-cyklisterna, till scf.se. Som bäst har Henrik varit 24a (EM tidigare i år) och David 31a (en världscuptävling i Belgien).

Annons

Uttagningskriterierna för att kvalificera sig till VM är att prestera ett resultat på en världscuptävling som är mindre än 8 % efter segertiden. För dam- och herr elit kan man också kvalificera sig genom att ligga på topp 50 på världsrankingen den 10 januari, och där har Sverige ingen cyklist i dagsläget.

Även Ida Jansson och Saga Molin var uttagna, men båda valde att tacka nej då de vill samla på sig mer erfarenhet innan de cyklar VM.

Läs mer: Veckans träningspass v.2 – Dantes 15
Läs mer: Daniel cyklar genom Europa – igen!
Läs mer: Test: Dexshells vattentäta strumpor
Läs mer: Träningsplanering för cyklister, del 3

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Thule uppdaterar Chariot

Close