Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Två svenska cyklister topp 10 på enduro-världscupen i Canazei

Det blev en lyckad premiärhelg av världscupen i Enduro i Canazei, Italien under midsommarhelgen. Under loppet av fyra dagar gick det två världscupstävlingar på samma ort och på första tävlingen slutade Zakarias Johansen femma, vilket även är ett personbästa för Falubon, och Robin Wallner på en åttonde plats. På andra tävlingen blev det ombytta roller när Robin presterade väldigt starkt i tuffa förhållanden och blev femma med Zakarias tätt bakom på en niondeplats. ”Verkligen jätteroligt att se både Robin och Zakarias prestera så starkt på årets första tävling, samt att det totalt sett var så många svenska cyklister på plats”, säger Adrian Hörnqvist, Förbundskapten för SWE MTB GRAVITY.

Cyklister från hela världen samlades i Canazei, Italien för att under midsommarhelgen göra upp om årets två första världscupstävlingar i Enduro. Upp mot 250 cyklister i U21 dam/herr och elit/pro dam/herr fanns på plats och Val di Fassa massivet bjöd på minst sagt utmanande terräng. Förutom Robin och Zakarias väldigt fina resultat var det ett större antal svenska cyklister på plats. I damklassen lyckades Louise Paulin bäst och slutade på en 26:e plats och i U21 klassen slutade Andreas Höglund på 20:e plats. Övriga svenskar som deltog var Oliwer Kangas (P61), Josefine Björkman (P39), Daniel Swanbeck (P86) och Simon Carlsson som tyvärr var tvungen att bryta tävlingen på grund av en krasch.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.