Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Turbulensen på förbundet fortsätter

För en månad sedan meddelade den nyvalde ordföranden Jahn Ekman att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan på grund av hälsoskäl. Posten övertogs då av Eva-Lena Albihn som nu en månad senare också lämnar posten med skälet att det inte fungerar att kombinera med sitt civila arbete. Redan direkt efter årsmötet i våras hoppade den då invalde ledamoten Robin Niller av uppdraget med omedelbar verkan. Det innebär att av de sju platserna i styrelsen är bara fyra tillsatta fram till årsmötet i mars.

Styrelsens arbete leds tills vidare av Lotta Jegenstam, som dock har meddelat att hon inte är intresserad av att behålla posten efter årsmötet. Även ledamoten Thomas Rehn har sagt nej till fortsatt arbete i styrelsen.
Ulf Näslund, som tillsammans med Tony Pölder är de enda som ställer upp för omval, betonar dock att det inte skall ligga någon schism bakom avhoppen utan att det bara är rena sammanträffande som dock infaller väldigt olyckligt.

Annons

Samtidigt står svensk cykel inför en stor omorganisation där bland annat båda tidigare förbundskaptenerna Glenn Magnusson (landsväg) och Fredrik Ericsson (MTB) lämnade sina poster vid årsskiftet. Det sportsliga arbetet skall i fortsättningen ledas av sportchefen Marianne Lindberg Wall tillsammans med två assisterande förbundskaptener.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Armstrong “Ja, jag var dopad”
Close