Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Tuff världscup-comeback för Rissveds

Foto: Michal Cerveny
Foto: Michal Cerveny

Jenny Rissveds återkomst till världscupen efter SM-guldet för ett par veckor sedan blev tuff, men hon beskriver ändå tävlingen i Mont Sainte Anne i Kanada som ett steg i rätt riktning via sina sociala medier. Starten är alltid ett kritiskt moment inom cross country, och i tumultet kraschade Jenny efter bara ungefär 200 meter av loppet. Hon gick oskadd ur kraschen, men fick alltså inleda tävlingen med att jaga för att komma ifatt de övriga tävlande. Hon lyckades avancera ett par placeringar under loppet, och gick i mål på 30:e plats, drygt 11 minuter efter vinnaren Jana Belomoina från Ukraina. Enligt Jenny själv tror hon dock inte att kraschen påverkade slutresultatet särskilt mycket, och det var också en bana med goda möjligheter att avancera i fältet för den som hade ben för det. Vi glädjer oss att Rissveds är tillbaka på den internationella scenen, och ser fram emot att se henne bygga vidare på sin form för att ta sig tillbaka till första startled, där hon hör hemma.

Vinnaren Belomoina säkrade genom segern vinsten i Världscupen totalt, och i slutändan vann hon med en betryggande marginal på 44 sekunder ner till förra världsmästarinnan (både inom mtb och landsväg) Pauline Ferrand-Prevot, som var tvåa. Den som satte färg på loppet under första halvan var dock hemmaåkaren Cathrine Pendrel, som verkade kunna banan utan och innan och flög nedför genom de legendariskt luriga utförskörningarna i Mont Sainte Anne. Hon fick dock ge sig i klättringarna, och gick i mål på tredje plats.

Annons

I U23-klassen gick Ida Jansson i mål på en 23:e plats, och hon radar upp stabila insatser under sitt första år i den nya klassen. Härnäst väntar avslutningen på världscupen i Val di Sole, Italien, innan VM i Cairns går av stapeln om ungefär en månad.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Emil Lindgren och Jennie Stenerhag försvarade mästartitlarna i MTB Maraton

Close