Tuff start på Ruta del Sol för Ludvigsson

Tobias Ludvigsson har öppnat det nya året starkt med sitt nya lag, franska FDJ.

I början av februari gjorde Tobias tävlingsdebut för FDJ under etapploppet Volta Comunitat Valenciana, med riktigt goda resultat. Han visade prov på sin mångsidighet genom att hjälpa laget till en sjundeplats i det inledande lagtempot, och därefter placera sig som femtonde man på tre av fem etapper – i en klungspurt, en uppförsmålgång och ett GP-lopp! I totalen slutade han 12:a.

Idag inleddes det fem dagar långa etapploppet Ruta del Sol i Andalucien där FDJ kommer till start med ett starkt lag innehållandes (utöver Ludvigsson) Thibaut Pinot (Fra), William Bonnet (Fra), Daniel Hoelgaard (Nor), Johan Le Bon (fra), Steve Morabito (Swi) och Sebestien Rechenbach (Swi).

Dagens etapp var 155 km lång och innehöll hela fem bergspris. Cyklisterna startade på havsnivå i Rincon de la Victoria och gick i mål i Grenada på närmare 700 meters höjd, men var som högst uppe på nästan 1 500 möh.

Banan var minst sagt utslagsgivande, och in mot mål var det en grupp om sex cyklister som gjorde upp om segern. Rutinerade Movistar-cyklisten Alejandro Valverde (Spa) tog ohotat hem spurten med Tobias lagkamrat Sebastien Reichenbach som trea. Först in i andragruppen, fem sekunder bakom, var Thibaud Pinot.

Ludvigsson hade en tuffare dag och kom i mål som 67:e man, drygt 10 minuter bakom segrande Valverde.

Läs mer: Toppresultat av Ludvigsson på Vueltan
Läs mer: Bröderna Ludvigsson tävlar tillsammans igen
Läs mer: Vem cyklar var 2017?

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.