Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Trek uppdaterar sina eMTB-modeller Powerfly

Trek har lanserat en helt ny version av el-MTB-serien Powerfly, och den minnesgode kanske minns att det är tredje året i rad som den utvecklas. Det går snabbt framåt inom eMTB-segmentet minst sagt, och vill man ligga i framkant kan man inte ligga på latsidan. Nedan kan du läsa deras presentation av sina nya cyklar.
Efterfrågan på elcyklar fortsätter att öka, och nya Powerfly sätter en ny standard för användarvänlig integrering. Exklusivt för Treks Powerfly är det nya systemet med ett avtagbart integrerat batteri (RIB), som fullständigt integrerar Bosch 500Wh PowerTube-batteriet i diagonalröret. Det gör att det är enkelt att plocka av eller sätta tillbaka batteriet, tack vare ett smartare gränssnitt, batteri och hölje i samma stycke samt ett inbyggt handtag.
 
Under utvecklingsarbetet med nya Powerfly tacklade Treks konstruktörer några av de största problemområdena hos integrerade batterier för elcyklar. Powerflys nya batteri sitter nu så att det inte i lika hög grad utsätts för smuts, lera, vatten och annat skräp från stigen. Därmed är det enklare än någonsin att helt utan verktyg plocka av batteriet från cykeln för laddning eller transport utan att smutsa ner sig.
Powerfly finns tillgänglig i tre familjer: Hardtail, heldämpad (FS) (130 mm) och lång slaglängd (LT) (150 mm). De nya OCLV Mountain Carbon-modellerna med lång slaglängd har förbättrats med avseende på integrering och estetik, samtidigt som vikten nu är lägre och åkkvaliteten bättre. En ny Powerfly Sport-modell med Hardtail levereras fullt utrustad med skärmar, pakethållare, cykelstöd och lampor för användare som vill ha en cykel som alltid är redo för alla väder och underlag. Women’s-modellerna med såväl heldämpning som Hardtail har kontaktpunkter framtagna för kvinnor för att åstadkomma en bättre passform, samt ett annorlunda utseende med andra färgscheman.
De omfattande uppgraderingarna av specifikationerna omfattar robustare gafflar, kraftfullare bromsar med 4 kolvar samt mer hållbara däck. Alla Powerfly-modeller drivs av hållbara Bosch Performance CX-motorer som har optimerats för användning i terrängen. Med Treks välbeprövade teknik för MTB-ramar och branschledande skydd för produkterna kan alla cyklister ge sig ut på stigarna med fullt förtroende för cykeln och varumärket.
Flertalet modeller finns nu tillgängliga exklusivt från Treks återförsäljare, med undantag för kolfibermodellerna med lång slaglängd som kommer i augusti.
 
Tags : trek powerfly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nordén och Ludvigsson försvarade tempo-titlarna

Close